Enhedslisten stopper støtte til palæstinensisk organisation grundet mistanke om medvirken til terror

Enhedslisten har i flere år deltaget i et demokratiprojekt på Vestbredden, hvor den palæstinensiske organisation DFLP blandt andet har været samarbejdspartner. Men nu stopper partiet samarbejdet med organisationen øjeblikkeligt, efter DFLP anklages for at have deltaget i angrebet mod Israel.

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Enhedslisten stopper den økonomiske støtte og samarbejdet med den palæstinensiske organisation DFLP. 

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Enhedslisten har tidligere har haft et bistandssamarbejde med organisationen, hvor partiet har sendt økonomiske midler for at fremme uddannelse blandt unge palæstinensere samt for at styrke ligestilling. 

Men nu "cirkulerer nyhedshistorier og opslag på sociale medier, der angiveligt viser, at DFLP’s afdeling i Gaza har deltaget i Hamas' terroraktion," skriver Enhedslisten. 

"Vi er dybt ulykkelige over oplysningerne om, at en del af en organisation, som vi tidligere har haft samarbejde med, angiveligt har deltaget i angrebet den 7. oktober. Det er helt forfærdeligt – og vi tager den kraftigst mulige afstand," siger Rasmus Holme, forretningsudvalgsansvarlig i Enhedslisten. 

Samarbejdet med DFLP er sket gennem Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD).

I en periode fra 1. januar 2018 til 30. juni 2021, blev der bevilget 593.359 kroner til bistandsprojektet. Det oplyser DIPD til Jyllands-Posten.

Enhedslisten har bedt DIPD om at orientere Udenrigsministeriet om sagen.

I pressemeddelelsen skriver Enhedslisten, at det hverken er partiets eller DIPD's opfattelse, at den økonomiske støtte er gået til finansiering af terror.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Holme Nielsen

Kommunalbestyrelsesmedlem (EL), Frederiksberg Kommune, hovedbestyrelsesmedlem, Enhedslisten, Formand, Klima-, Plan- og Boligudvalget, Frederiksberg Kommune
lærer (Københavns Professionshøjskole)

0:000:00