Om  
Jakob Sølvhøj
Pernille Skipper

Enhedslisten udpeger ny ældreordfører efter Pernille Skipper

Jakob Sølvhøj er Enhedslistens nye ældreordfører. Han overtager ordførerskabet fra partiets tidligere frontfigur Pernille Skipper.

Jakob Sølvhøj overtager posten som ældreordfører for Enhedslisten efter Pernille Skipper, som har varetaget rollen siden februar.
Jakob Sølvhøj overtager posten som ældreordfører for Enhedslisten efter Pernille Skipper, som har varetaget rollen siden februar.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Jakob Sølvhøj er ny ældreordfører for Enhedslisten.

Det skriver Jakob Sølvhøj på Twitter.

"Enhedslistens folketingsgruppe har gennemført en mindre omkonstituering i forbindelse med vores sommergruppemøde, der indebærer, at jeg nu ud over at være handicapordfører og børne- og undervisningsordfører nu også er ældreordfører," skriver han.

Efter Mai Villadsen afløste Pernille Skipper på posten som Enhedslistens politiske ordfører overtog Skipper i den forbindelse blandt andet posten som ældreordfører fra Peder Hvelplund.

Den overlader hun nu til kollegaen Jakob Sølvhøj.

Pernille Skipper er i øjeblikket på barsel med sit andet barn og har også overladt sin post som forsknings- og uddannelsesordfører til Victoria Velásquez. Derudover overlader hun også posten som sundheds- og psykiatriordfører, men er fortsat social- og ligestillingsordfører.

Jakob Sølvhøj har været folketingsmedlem for Enhedslisten siden 2015 og var formand for Enhedslistens folketingsgruppe fra 2016 til 2020. Sølvhøj er medlem af Børne- og Undervisningsudvalget og Social- og Ældreudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Sølvhøj

Fhv. MF (EL)
Studentereksamen (Helsingør Gymnasium, 1973)

Pernille Skipper

Politisk kommentator, TV 2 News, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00