Enhedslisten vil kalde i samråd efter afsløring af nye detaljer om våbenindkøb

Jakob Ellemann-Jensen har "misinformeret", da Folketinget skulle godkende et hasteindkøb af artilleri, mener Pelle Dragsted, der vil kalde i samråd om sagen.

Det er nødvendigt med en redegørelse og et samråd, fordi man blev efterladt med et indtryk af, at der skulle svares hurtigt, siger Pelle Dragsted.
Det er nødvendigt med en redegørelse og et samråd, fordi man blev efterladt med et indtryk af, at der skulle svares hurtigt, siger Pelle Dragsted.Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Pelle Dragsted vil kalde forsvarsministeren i samråd.

Det siger Enhedslistens finansordfører til Ekstra Bladet, efter at Altinget har fremlagt nye dokumenter, der sår tvivl om den i øjeblikket sygemeldte Jakob Ellemann-Jensens (V) forklaring til Folketinget i forbindelse med et hasteindkøb af artilleri i januar.

"Vi må i første omgang have et samråd. Problemet er, at den ansvarlige minister er fraværende. Så spørgsmålet er, om vi skal vente med samrådet til efter sommerferien, når han (Jakob Ellemann-Jensen, red.) har sagt, at han er tilbage," udtaler Pelle Dragsted til avisen.

Finansudvalget fik 26. januar få timer til at hastegodkende et indkøb af nyt artilleri og raketkastere for i alt 1,74 milliarder skattekroner, og i den forbindelse skrev Jakob Ellemann-Jensen til udvalgsmedlemmerne, at kontrakterne skulle "underskrives snarest muligt og inden udgangen af januar".

Det fremgår dog af tilbuddene og aktstykkerne, at tilbuddet var gyldigt helt indtil 30. juni. 

Læs også

Flere folketingsmedlemmer kritiserer Jakob Ellemann-Jensen for at være vildledende. Til Altinget har Pelle Dragsted, der føler sig "misinformeret", kaldt sagen "meget alvorlig".

"Jeg kan ikke undgå at få den tanke, at man bevidst har hastet de her indkøb igennem for at undgå at få en offentlig debat, der kunne have ført til en anden beslutning," lyder det.

Altinget forsøger at få en kommentar fra Pelle Dragsted for at finde ud af, om samrådet bliver før eller efter sommerferien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling (Aarhus Uni. 2016)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024