Esben Lunde afslører: Her er Miljøstyrelsens nye adresse i Odense

UDFLYTNING: Det er nu afklaret, hvilke lokaler Miljøstyrelsens ansatte skal indtage, når de i løbet af 2018 bliver udflyttet til Odense.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har onsdag løftet sløret for, hvor Miljøstyrelsens nye hovedsæde får adresse.

I løbet af 2018 skal styrelsens 440 arbejdspladser flytte fra København til Tolderlundsvej 5, der er placeret i det indre Odense tæt på banegården.

"Statslige arbejdspladser tilhører hele Danmark, og Miljøstyrelsen kommer til at bo rigtig godt i den fynske hovedstad. Adressen er central og en del af Thrige-komplekset og Citycampusområdet," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Bygningen på Tolderlundsvej skal nu klargøres, og derefter kan styrelsen flytte ind ultimo 2018.

Men det er dog ikke den eneste nye adresse for Miljøstyrelsen. Allerede til sommer vil nogle af styrelsens ansatte nemlig blive flyttet til et kontorhus på Englandsgade 25 i Odense, der i dag også huser Spillemyndigheden.

Miljøstyrelsen vil i første omgang have to adresser i Odense, men det vil blive bygningen på Tolderlundsvej, der bliver hovedsædet og kommer til at huse flest af medarbejderne.

Udflytningen af Miljøstyrelsen var den største enkeltstående flytning i regeringens store udflytningsplan 'Bedre balance II', der blev offentliggjort i januar. Efter flytningen vil 68 procent af Miljø- og Fødevareministeriets arbejdspladser være udenfor København.

Miljøstyrelsen har enkelt sagt ansvaret for miljødelen af Miljø- og Fødevareministeriet. Blandt andet står styrelsen for at indsamle data om og overvåge miljøets tilstand i Danmark, ligesom den skal godkende pesticider og kontrollere brugen af kemiske stoffer i produkter som kosmetik og legetøj.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00