Esben Lunde kræver MRSA-redegørelse

REDEGØRELSE: Fødevarestyrelsen skal i efteråret forklare MRSA-forløbet til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Senest 26. oktober skal der ligge en redegørelse om forløbet med MRSA på miljø- og fødevareministerens bord.

Sådan lyder beskeden til Fødevarestyrelsen fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Han har tirsdag formiddag holdt møde med kredsen bag MRSA-forliget, hvor han blandt andet fremlagde baggrunden for den netop bestilte redegørelse om MRSA.

”Jeg har i dag orienteret forligskredsen om, hvorfor jeg har bedt Fødevarestyrelsen om at levere en redegørelse for forløbet omkring MRSA. Så snart den er klar, vil jeg oversende den til Folketinget,” siger ministeren i en pressemeddelelse.

MRSA-aftalen blev indgået af daværende fødevareminister Dan Jørgensen (S) i 2015 med Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale, SF og Enhedslisten.

Knap 3.000 danskere blev i 2014 smittet med den antibiotika-resistente stafylokokbakterie MRSA, som findes i to af tre danske svinebesætninger. Heraf blev halvdelen – 1.228 – smittet med svine-MRSA.

SF: For lidt og for sent
SF's fødevareordfører, Trine Torp, mener, at regeringen nøler i forhold til MRSA-problematikken.

”Det er simpelthen ikke ambitiøst nok set i lyset af, at vi står over for en sand MRSA-epidemi. Det er for lidt, for sent og alt for uambitiøst," siger Trine Torp og fortsætter:

”Det er rigtig fint med en redegørelse og med løftet om, at man skrider til handling, hvis ikke vi ser resultater, men fine ord løser ikke den enorme sundhedsudfordring, vi står overfor. Jeg håber, at ministeren viser sig også at være Miljø- og Fødevareminister og ikke kun landbrugets minister."

MRSA er blevet modstandsdygtig over for mange former for antibiotika, fordi svinebønder giver deres dyr antibiotikum. Det betyder, at MRSA er meget svær at behandle hos mennesker.

Aftalen fra 2015 skulle sænke antibiotika til svin med 15 procent indtil 2018, forbedre hygiejnen så MRSA ikke spredes i samfundet, og bekæmpe MRSA-smitten i svinebesætninger.

,

Forrige artikel Regnskabsrod: Ministerium betalte regning for toplederklub Regnskabsrod: Ministerium betalte regning for toplederklub Næste artikel Danskerne vil hellere give gaver end arbejde frivilligt Danskerne vil hellere give gaver end arbejde frivilligt
Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

PENGEJAGT: Beskæftigelsesministeriet skal spare 52 millioner på konsulenter, og vil hente en del af pengene i satspuljebevillinger til socialt udsatte. "Kreativiteten er voldsomt stor," lyder kritikken fra blå blok.