Et ”mere retfærdigt og humant” asylsystem, en årlig redegørelse og klima-klima-klima: Her er Danmarks nye udviklingspolitiske strategi

Klima og migration er to af hovedpunkterne i Danmarks nye udviklingspolitiske strategi, som et bredt flertal i Folketinget er blevet enig om. Her er hovedpunkterne.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Danmark har fået en ny udviklingspolitisk strategi med titlen "Fælles om verden". Den er den anden af sin slags og skal skabe rammerne for udviklingssamarbejdet de kommende fire år.

”Vi er enige om, at vi skal sætte ind over for de grundlæggende årsager, som tvinger folk på flugt eller får dem til at migrere,” udtaler minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen (S) i en pressemeddelelse.

”Og vi skal hjælpe udviklingslandene med at håndtere de alvorlige konsekvenser af klimaforandringerne og sikre en fremtid med grøn omstilling. Særligt ren energi og vand til de fattigste mennesker er afgørende.”

Et bredt flertal står bag aftalen, hvor regeringens ”klare fokus har været på at fremme demokrati og menneskerettigheder, på klimaet, fordrivelse og irregulær migration,”

”Det er jeg glad for er tydeligt afspejlet i den nye strategi. Det understøtter også arbejdet med et nyt og mere retfærdigt og humant asylsystem,” siger ministeren.

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Her er de vigtigste nedslag:

Som noget nyt står klimaindsatser – både finansiering, reduktion og tilpasning – helt centralt i strategien.

Danmark skal ”gå forrest i kampen mod klimaforandringerne og for en klode i balance,” hedder det.

0:000:00