EU, OK18 og tamilsagen: Ny udgave af Altingets magasin er på gaden

UDGIVELSE: Januar-udgaven af Altingets magasin er på gaden, og her kan du blandt andet læse om slaget om det nye EU, ligesom magasinet markerer 25-året for tamilsagen.

Redaktionen

Fredag udkommer januarudgaven af Altinget: magasin.

Her kan du blandt andet læse om kampen om det nye EU, der starter nu. Altingets Europa-analytiker, Thomas Lauritzen, skriver om, at det ikke kun er for briterne, at alting snart bliver anderledes – det gør det også for alle de lande, der bliver tilbage i EU. Og Danmarks position er udfordret.

Det nye magasin byder også på et stort klima- og energitema, der varmer op til regeringens kommende energiudspil. Kom med til Kalundborg Symbiose, og find ud af, hvordan Muhammedkrisen gjorde, at daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen skiftede holdning til klimapolitikken.

Og så markerer vi to årsdage. Chefredaktør Jakob Nielsen var på Capitol, da Donald Trump aflagde sin ed og blev USA's præsident for et år siden. Nu spørger han sig selv – og os andre – om demokratiet er ved at erodere indefra.

Foto:

Den anden årsdag er dansk. På søndag er det 25 år, siden højesteretsdommer Mogens Hornslet afleverede sin rapport om tamilsagen, som blot få timer efter resulterede i, at Poul Schlüter trådte tilbage som statsminister. Altinget har talt med Hornslet og udspørger Henrik Holm-Nielsen, Mimi Jakobsen og Hans Engell om efterkrigstidens største politiske skandale i Danmark.

Alt det og meget mere kan du læse om i januarudgaven af Altinget: magasin, der udkommer i dag. 

Du kan læse magasinet online her.

Det trykte magasin kan også købes i kiosker, og vil du gerne have det trykte magasin tilsendt, kan du tegne abonnement her.

God læselyst!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00