Europa-Nævnet frikender DF-kampagne

TILSKUD: Dansk Folkeparti har leveret tilfredsstillende dokumentation for, at deres omtalte sommertogt var berettiget til støtte fra Europa-Nævnet. DF har tidligere betalt støtte til samme arrangement tilbage til Europa-Parlamentet.

Dansk Folkepartis sommertogt i 2013 var berettiget til støtte fra Europa-Nævnet.

Det konkluderer det danske nævn under Kulturministeriet nu selv efter at have gennemgået yderligere dokumentation fra Dansk Folkeparti.

”Efter fornyet gennemgang er et enigt nævn kommet til den konklusion, at DF har fulgt de regler, som Europa-Nævnet opererede med i tilskuds-perioden 2012-2014,” siger nævnets formand, Anne-Marie Meldgaard (S) i en pressemeddelelse.

Grunden til, hun nævner perioden, er, at nævnet siden har strammet op på kravene, så det nu står klarere, at der ikke gives tilskud til personlige annoncer og kampagner.

Frikendelsen glæder Dansk Folkeparti.

”Vi har hele tiden forventet, at Europa-Nævnet endnu engang ville godkende vores aktiviteter, hvilket de nu har gjort. Det er vi naturligvis tilfredse med,” siger organisationskonsulent Steen Thomsen i en pressemeddelelse.

Godkender også lastbiltur
Den omtalte sommertur havde til formål at udbrede kendskabet til EU. Den har dog fået kritik for at være skjult kampagne for Dansk Folkeparti frem med kommunalvalget i 2013.

Sejlturen modtog også støtte fra Europa-Parlamentet, som DF for nyligt måtte betale tilbage. De penge var nogle andre, end den støtte Europa-Nævnet nu fastslår, var berettiget.

Europa-Nævnet har i samme omgang godkendt en lastbiltur, som Dansk Folkeparti holdt i 2014. Her er kritikken gået på, at turen ikke skulle modtage støtte, fordi lastbilen var prydet med et stort billede af Morten Messerschmidt.

Messerschmidt var partiets spidskandidat op til parlamentsvalget i maj 2014, men Europa-Nævnet har ikke fundet anledning til at trække støtten tilbage af den anledning.

”Da kampagnen har opfyldt det overordnede formål med puljen, nemlig at fremme debat og oplysning om Europa, har Europa-Nævnet vurderet, at Dansk Folkeparti også har fulgt reglerne i 2014,” udtaler Anne-Marie Meldgaard fra Europa-Nævnet.

Forrige artikel Organisationer: Asylstramning kan sende flere børn på flugt Organisationer: Asylstramning kan sende flere børn på flugt Næste artikel 10. december: Peter Kofod Poulsen 10. december: Peter Kofod Poulsen