Om  
Stine Bosse
Jens-Kristian Lütken
Jens Boe Andersen

Europabevægelsen genvælger formandskab med Stine Bosse i spidsen

Stine Bosse og Europabevægelsens næstformænd er blevet genvalgt. I sin tale lagde Stine Bosse vægt på behovet for en europapolitisk aftale, der er nedskrevet i regeringen og støttepartiernes forståelsespapir.

Max Læbo Wulff

Lørdag den 29. maj holdt Europabevægelsen landsmøde, der blev gennemført virtuelt. Her blev Stine Bosse genvalgt som bevægelsens formand, og Jens-Kristian Lütken og Jens Boe Andersen blev begge genvalgt som næstformænd.

Det skriver Europabevægelsen i en pressemeddelelse.

I en tale holdt den genvalgte formand fokus på regeringens europapolitik, hvor hun lagde vægt på regeringen og støttepartiernes ambitioner om en europapolitisk aftale.

”Det står skrevet ind i forståelsespapiret mellem regeringen og støttepartierne, at vi skal have en europapolitisk aftale. Der er mange temaer, der forener os, som bør inkluderes i en europapolitisk aftale. Kampen for retsstatsværdierne, kampen mod skatteundvigelse og en debat om forbeholdenes konsekvens for Danmarks indflydelse. Det ville styrke det folkelige EU-mandat, en kernedansk tradition, hvis alle partierne blev inkluderet i en europapolitisk aftale."

Foruden at være formand for Europabevægelsen er Stine Bosse bestyrelsesmedlem i Coop, formand for Tele Greenland og formand for PlanBørnefonden.

Jens-Kristian Lütken sidder i Københavns borgerrepræsentation for Venstre, og Jens Boe Andersen arbejder til daglig i Røde Kors som public affairs-konsulent.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stine Bosse

Formand, PlanBørnefonden, TelePost Greenland og NunaOil, bestyrelsesmedlem, Coop, Allianz Group og Assistancebolaget
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

Jens-Kristian Lütken

Beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, formand, Europabevægelsen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2015)

Jens Boe Andersen

Næstformand, Europabevægelsen, Public affairs rådgiver, Røde Kors, fhv. EU-chef, Dansk Metal
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1991)