Eva Kjer har valgt særlig rådgiver

NYT JOB: Fiskeri- og ligestillingsminister og minister for nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen (V) har fundet sin særlige rådgiver. En gammel kending.

Ministeren for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V), ansætter Morten Flindt som sin særlige rådgiver.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Morten Flindt er et gammelt bekendtskab for ministeren. Han var hendes særlige rådgiver, da hun sad som miljø- og fødevareminister i 2015-16, og han har været hendes politiske konsulent i Venstre.

Nu skal han hjælpe Eva Kjer Hansen på blandt andet fiskeriområdet, som har været præget af flere alvorlige sager om såkaldte kvotekonger.

"Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet med fiskeriområdet og bevare den politiske stabilitet, der er skabt på området. Samtidig er er det også afgørende, at vi fokuserer på udviklingen af erhvervet, både i forhold til eksport, vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det er særligt vigtigt i lyset af Brexit," siger Morten Flindt i en pressemeddelelse.

Ligestilling er en af de vigtigste kamppladser
Han nævner også Eva Kjers andet ministerområde, ligestillingen.

"Jeg glæder mig også meget til at arbejde med ligestillingsområdet, der i mine øjne er en af de vigtigste værdipolitiske kamppladser. Noget af det første, vi kommer til at tage fat på, er udfordringen med manglende ligestilling i parallelsamfundene og lige muligheder for LGBTI-personer," siger den nye rådgiver.   

Eva Kjer Hansen udtrykker i pressemeddelelsen også stor glæde over at få sin gamle sparringspartner med sig til sit nye ministerium. Hun lægger især vægt på hans erfaring og politiske indsigt.  

Morten Flindt tiltræder stillingen 15. maj 2018 efter en periode på barsel. Han har været chefkonsulent i TDC Group, har en baggrund i public affairs og har blandt andet været ansat i British American Tobacco Denmark. 

Han er uddannet cand.mag. i historie og retorik fra Københavns Universitet og desuden premierløjtnant.

Forrige artikel Ny aftale sætter loft over udlejning: Nu må du udleje 70 dage om året Ny aftale sætter loft over udlejning: Nu må du udleje 70 dage om året Næste artikel Alle i rød blok – også S  – er åbne for opgør med Finansministeriets regnemodeller Alle i rød blok – også S – er åbne for opgør med Finansministeriets regnemodeller
Sundhedsudspil uden psykiatere vækker kritik

Sundhedsudspil uden psykiatere vækker kritik

SUNDHEDSUDSPIL: Trods stor psykiatermangel er rekrutteringsudspil blottet for nye initiativer. Det har ikke været i fokus, siger sundhedsministeren og sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).