Tidligere minister er ny formand for Den Sociale Investeringsfond

JOBSKIFTE: Tidligere justitsminister Karen Hækkerup er udpeget som ny bestyrelsesformand for Den Sociale Investeringsfond og skal stå i spidsen for en tværpolitisk indsats, der skal hjælpe udsatte danskere.

Karen Hækkerup er udpeget som ny formand for Den Sociale Investeringsfond. 
Karen Hækkerup er udpeget som ny formand for Den Sociale Investeringsfond. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Jesper Ravnborg

Det er et kendt ansigt, der er udpeget som formand for Den Sociale Investeringsfond.

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde har nemlig valgt den tidligere socialdemokratiske minister Karen Hækkerup til posten.

Og det glæder den nyudpegede bestyrelsesformand, der føler sig velplaceret i de socialpolitiske omgivelser, som hun tidligere har bevæget sig i som social- og integrationsminister i Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

”At virkeliggøre ambitionen om at alle mennesker skal have mulighed for at få det fulde ud af deres potentiale, og dermed opnå det bedst mulige liv, har altid været en hjertesag for mig. At vi som samfund skal turde tænke anderledes, hvis vi skal lykkedes med at nå målet, vidner de mange mennesker, der desværre ikke kommer i mål, om,” siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter: 

Fakta
Bestyrelsen i Den Sociale Investeringsfond
Karen Hækkerup (formand), udpeget af innovationsministeren
André Rogaczewski (medlem), udpeget af innovationsministeren
Hanna Line Jakobsen (medlem), udpeget af innovationsministeren
Jørgen Søndergaard (medlem), udpeget af innovationsministeren
Laila Kildesgaard (medlem), udpeget af KL
Katrine Mau (medlem), udpeget af KL
Rikke Margrethe Friis (medlem), udpeget af Danske Regioner
Preben Ditlev Cramon (medlem), udpeget af Danske Regioner

”Jeg glæder mig til arbejdet i fonden, hvor jeg som formand vil arbejde hårdt for at få private og offentlige til i samarbejde at se værdien af, at vi investerer i mennesker. Sådan tror jeg nemlig, vi i fællesskab kan være med til at gøre den berømte forskel, både for mennesker og samfund.”

Tværpolitisk indsats
Den sociale investeringsfond blev nedsat i december sidste år som et tiltag, der skulle imødegå og hjælpe samfundets udsatte med nye tværpolitiske indsatser. Formålet var at skabe et bedre samspil mellem civilsamfundet og den offentlige og private sektor.

At virkeliggøre ambitionen om at alle mennesker skal have mulighed for at få det fulde ud af deres potentiale, og dermed opnå det bedst mulige liv, har altid været en hjertesag for mig.

Karen Hækkerup
Formand, Den Sociale Investeringsfond

Læs også

Netop Karen Hækkerups erfaring fra det politiske maskineri og hendes ballast som direktør i lobbyorganisationen Landbrug & Fødevarer, var årsagen til, at valget faldt på den tidligere socialdemokrat, lyder det fra innovationsministeren.

”Vi har fået sammensat et meget faglig stærkt og solidt hold, og jeg er rigtigt glad for, at Karen Hækkerup har takket ja til formandsposten. Hun har betydelig erfaring med det politiske system fra sin fortid som minister på flere områder og kan bidrage til fonden med meget stor viden om den offentlige sektor. Også den praktiske ledererfaring fra Landbrug & Fødevarer vil fonden kunne drage nytte af. Med fondens bestyrelse på plads, glæder jeg mig meget til, at fonden kommer i gang med arbejdet," siger hun i pressemeddelelsen. 

Innovationsministeren har sammen med KL og Danske Regioner i alt udpeget otte medlemmer til bestyrelsen, og de er alle tiltrådt. 

Bestyrelsens opgave bliver at sætte retningen og skabe et godt samarbejde på tværs af relevante sektorer med hjælp fra blandt andet civilsamfundet og vidensinstitutioner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities, fhv. minister og MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024