Tidligere minister er ny formand for Den Sociale Investeringsfond

JOBSKIFTE: Tidligere justitsminister Karen Hækkerup er udpeget som ny bestyrelsesformand for Den Sociale Investeringsfond og skal stå i spidsen for en tværpolitisk indsats, der skal hjælpe udsatte danskere.

Det er et kendt ansigt, der er udpeget som formand for Den Sociale Investeringsfond.

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde har nemlig valgt den tidligere socialdemokratiske minister Karen Hækkerup til posten.

Og det glæder den nyudpegede bestyrelsesformand, der føler sig velplaceret i de socialpolitiske omgivelser, som hun tidligere har bevæget sig i som social- og integrationsminister i Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

”At virkeliggøre ambitionen om at alle mennesker skal have mulighed for at få det fulde ud af deres potentiale, og dermed opnå det bedst mulige liv, har altid været en hjertesag for mig. At vi som samfund skal turde tænke anderledes, hvis vi skal lykkedes med at nå målet, vidner de mange mennesker, der desværre ikke kommer i mål, om,” siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter: 

”Jeg glæder mig til arbejdet i fonden, hvor jeg som formand vil arbejde hårdt for at få private og offentlige til i samarbejde at se værdien af, at vi investerer i mennesker. Sådan tror jeg nemlig, vi i fællesskab kan være med til at gøre den berømte forskel, både for mennesker og samfund.”

Tværpolitisk indsats
Den sociale investeringsfond blev nedsat i december sidste år som et tiltag, der skulle imødegå og hjælpe samfundets udsatte med nye tværpolitiske indsatser. Formålet var at skabe et bedre samspil mellem civilsamfundet og den offentlige og private sektor.

Netop Karen Hækkerups erfaring fra det politiske maskineri og hendes ballast som direktør i lobbyorganisationen Landbrug & Fødevarer, var årsagen til, at valget faldt på den tidligere socialdemokrat, lyder det fra innovationsministeren.

”Vi har fået sammensat et meget faglig stærkt og solidt hold, og jeg er rigtigt glad for, at Karen Hækkerup har takket ja til formandsposten. Hun har betydelig erfaring med det politiske system fra sin fortid som minister på flere områder og kan bidrage til fonden med meget stor viden om den offentlige sektor. Også den praktiske ledererfaring fra Landbrug & Fødevarer vil fonden kunne drage nytte af. Med fondens bestyrelse på plads, glæder jeg mig meget til, at fonden kommer i gang med arbejdet," siger hun i pressemeddelelsen. 

Innovationsministeren har sammen med KL og Danske Regioner i alt udpeget otte medlemmer til bestyrelsen, og de er alle tiltrådt. 

Bestyrelsens opgave bliver at sætte retningen og skabe et godt samarbejde på tværs af relevante sektorer med hjælp fra blandt andet civilsamfundet og vidensinstitutioner.

Forrige artikel USA i Nato: Danmark er en stærk partner, men danskerne skal stadig betale mere USA i Nato: Danmark er en stærk partner, men danskerne skal stadig betale mere Næste artikel Enhedslisten: Giv 100.000 kroner i tilskud til købere af elbiler Enhedslisten: Giv 100.000 kroner i tilskud til købere af elbiler