Fald i antallet af personer på kontanthjælp

OVERFØRSEL: Ifølge en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet er antallet af personer på kontanthjælp faldet med 5.200 personer på syv måneder.

Foto: Søren Elkrog Friis/Altinget.dk
Amalie Bjerre Christensen

I november sidste år var der 5.200 færre personer på kontanthjælp end i april samme år, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft. Det viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skyldes det blandt andet vedtagelsen af kontanthjælpsloftet og en fremgang i samfundsøkonomien som følge af bedre konjunkturer.

”Det er ingen tvivl om, at det skyldes bedre konjunkturer. Men også at kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen nu begynder at få virkning,” siger Troels Lund Poulsen og tilføjer:

”Det er rigtig glædeligt, fordi det betyder, at flere bliver en del af vores arbejdsmarked.”

I november sidste år var 151.200 personer på kontanthjælp, integrationsydelse eller uddannelseshjælp, mens tallet var 156.500 personer i april 2016.

Socialdemokratiet har før udtrykt bekymring for, at faldet skyldes, at flere blot er kommet på andre sociale ydelser, men det afviser beskæftigelsesministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)









0:000:00