FH-formand Lizette Risgaard erkender ”upassende adfærd” – har overskredet unge mænds grænser

Unge mænd i fagbevægelsen har oplevet upassende berøringer fra FH-formand Lizette Risgaard, skriver Berlingske og Ekstra Bladet.

Flere unge mænd i fagbevægelsen har oplevet grænseoverskridende adfærd og upassende berøringer fra formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard.
Flere unge mænd i fagbevægelsen har oplevet grænseoverskridende adfærd og upassende berøringer fra formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jakob Krarup Bjerregaard

Den absolutte topfigur i dansk fagbevægelse, formanden for FH Lizette Risgaard, erkender, at hun har haft en upassende adfærd.

Det sker i forbindelse med artikler hos Berlingske og Ekstra Bladet, der sammen afslører, at FH-formanden har overtrådt grænser hos unge mænd i fagbevægelsen.

”Konkret har personerne oplevet uønsket fysisk berøring - eksempelvis at jeg har haft min hånd for længe på deres ryg, når jeg har givet dem et kram, at jeg har taget dem på numsen og har danset for tæt på dem - eller at jeg på anden måde har opført mig upassende i sociale sammenhænge,” skriver Lizette Risgaard selv på Facebook.

Risgaard: ”Har handlet uprofessionelt”

Sagen begyndte at rulle sent torsdag aften, og fredag morgen mødes forretningsudvalget i FH for at diskutere sagen.

Udvalget består af formændene for de forbund, der hører under FH. Det gælder blandt andre HK-formand Anja C. Jensen, som allerede har meldt ud, at hun tager sagen ”ekstremt alvorligt.”

Lizette Risgaard skriver, at hun må erkende, at hun har udvist en ”upassende adfærd”.

”Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med,” skriver hun.

62-årige Lizette Risgaard har været den øverste politiske leder i fagbevægelsen siden 2015, da hun tog over efter forgængeren Harald Børsting.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

0:000:00