Om  
Michael Jacobsen

FH hjemsender direktør, mens beskyldninger om Lizette Risgaards upassende opførsel undersøges

Michael Jacobsen, der er direktør i Fagbevægelsens Hovedorganisation, er blevet hjemsendt, indtil en advokatundersøgelse om krænkende adfærd er færdig. Direktøren hjemsendes for at undgå inhabilitet.

Fagbevægelsens Hovedorganisation suspenderer Michael Jacobsen indtil advokatundersøgelse er færdig. 
Fagbevægelsens Hovedorganisation suspenderer Michael Jacobsen indtil advokatundersøgelse er færdig. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Troels Markussen

Fagbevægelsens Hovedorganisation hjemsender Lizette Risgaards højre hånd, direktør Michael Jacobsen, til  advokatundersøgelse om krænkende adfærd er færdig.

Det bekræfter FH til Berlingske.

"FH’s direktør Michael Jacobsen er midlertidigt hjemsendt, indtil advokatundersøgelsen er afsluttet og endeligt behandlet. Hjemsendelsen skal ikke ses som en kritik af Michael Jacobsen, men sker udelukkende for at sikre troværdige rammer om undersøgelsen og forebygge eventuel inhabilitet," skriver fungerende formand Morten Skov Christiansen til avisen.

Michael Jacobsen er FH’s øverste administrative chef, der blandt andet har haft til ansvar at rådgive Lizette Risgaard om politiske og organisatoriske spørgsmål. Michael Jacobsen blev ansat af Lizette Risgaard i 2015. 

Læs også

Hjemsendelsen sker ikke på baggrund af krænkende adfærd fra direktørens side, men for at undgå inhabilitet i undersøgelsen. Som direktør for FH har Michael Jacobsen været øverste ansvarlig for organisationens håndtering af sagen.

I kommissoriet hedder det blandt andet, at ”undersøgelsen skal foruden en faktuel afdækning af episoderne belyse, om og i givet fald hvordan de enkelte forhold er blevet håndteret af FH”.

Det bliver Peter Nisbeth, der er juridisk chef i FH, der overtager stillingen som direktør under Michael Jacobsens hjemsendelse.

Advokatundersøgelsen forventes afsluttet 15. juni 2023. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Jacobsen

Direktør, Ansatte Tandlægers Organisation, fhv. direktør, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), formand, A4 Medier
cand.jur. (Københavns Uni., 1988)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024