Om  
Christian S. Nissen

Forhenværende DR-generaldirektør bag bog om aktuelle medieforhandlinger

DR's tidligere generaldirektør Christian S. Nissen har skrevet en bog om medieforhandlingerne i den nære fortid, 2017-19. Han stiller spørgsmålet "om Folketinget og regeringen med den særlige beslutningskultur på Christiansborg kan håndtere stridende værdier og ideologi".

 

Redaktionen

Christian S. Nissen, der var generaldirektør for Danmarks Radio i årene 1994-2004, udgiver 3. februar på Gyldendal en bog om aktuel mediepolitik med titlen "Politik mellem følelser og fornuft – spillet om danske mediers fremtid".

Bogen går tæt på den tidligere regerings medieforlig, der lagde op til 20 procents besparelse på DR og på den nye regerings tilbagerulning. Forlaget omtaler bogen således:

"Med udgangspunkt i de seneste års udvikling i dansk mediepolitik argumenterer Christian S. Nissen for, at politik ikke kan begrundes alene med den rene fornuft og rationelle argumenter, men også må bygge på værdier, holdninger og ideologi. Spørgsmålet er så, om Folketinget og regeringen med den særlige beslutningskultur på Christiansborg kan håndtere stridende værdier og ideologi og udmønte det i en praktisk politik?

Det spørgsmål har Christian S. Nissen sat sig for at belyse ved på nært hold at følge medieforhandlingerne i perioden 2017-19 gennem interviews med folketingspolitikere og andre aktører på medieområdet. Hvordan spillede kulturelle, teknologiske, økonomiske og politiske forhold ind i beslutningerne om public service-mediernes indretning og udvikling? Hvad lagde politikerne til grund for deres beslutninger?

Var det ideologi, sund fornuft eller gammelt nag? Bogen følger det taktiske spil op til medieaftalen i juni 2018 og frem til S-regeringens forkastelse af aftalen i 2019. Indflettet i dette forløb belyser bogen det danske mediemarked under de globale mediekoncerners stigende dominans og striden om DR's størrelse og rolle."

I forbindelse med udgivelsen afholder Gyldendal reception mandag 3. februar klokken 16-18.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian S. Nissen

Formand, Foreningen Informations Venner, bestyrelsesmedlem, Forum for fremtidens offentlig styring og ledelse, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, fhv. generaldirektør, DR
cand.phil. (Københavns Uni. 1972), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1975)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024