Om  
Yildiz Akdogan

Forhenværende MF Yildiz Akdogan opgiver opstilling grundet ekstreme fløje

Forhenværende folketingsmedlem Yildiz Akdogan (S) har meddelt Brønshøj-Vanløse-kredsen, at hun for en periode ikke vil stille op til Folketinget.

 

Redaktionen

Hun siger om baggrunden:

"Efter knap 15 år som folketingskandidat for Brønshøj-Vanløse-kredsen i København har jeg valgt at trække mit kandidatur. Det har ikke været en nem beslutning, men det var en nødvendig beslutning. Alle de gange, jeg har opstillet, er jeg altid gået frem, på nær ved seneste folketingsvalg. Der var for mange områder og for mange ting, jeg skulle kæmpe med," siger Yildiz Akdogan.

Årsagen til i hvert fald at holde en pause skyldes i følge Yildiz Akdogan "ekstreme fløje" i Danmark:

"Dagen før valget i år stod en salafist foran min hoveddør og angreb min kampagnekoordinator. Han overfaldt hende verbalt og sagde: "Hvorfor hjælper du hende? Hun er en zionist! Han sagde, at hun ville blive straffet for det. Da hun kom op til mig, var hun ligbleg," skriver hun på Facebook.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at mange af de konservative miljøer ikke brød sig om mig, fordi jeg har kæmpet for kvinders demokratiske ret til at stemme. Så på den måde har jeg været en torn i øjet på dem. Samtidig var der en højrefløj, som syntes, at jeg skulle skride hjem til Tyrkiet." 

Yildiz Akdogan var medlem af Folketinget fra 2007 til 2011 og blev igen medlem i 2014. Hun var blandt andet it-ordfører for Socialdemokratiet og medlem af Europaudvalget og Kulturudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Yildiz Akdogan

Seniorkonsultent, Dansk Standard, medlem, Københavns Borgerrepræsentation (S), fhv. MF
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024