Fik du set: Da DF sagde nej til statsborgerskab

FIK DU SET: Da Dansk Folkeparti brød traditionen og stemte imod statsborgerskab til 2.710 personer. "Meget overraskende,” lød det fra Venstre. Se klippet her.

Mads Gluud Jørgensen

Et af årets mest sete klip på Altinget var, da DF mod aftale stemte imod, at 2700 personer kunne få statsborgerskab.

Helt præcist drejede det sig om, at Dansk Folkeparti ikke stemte for, at 2139 voksne og 571 børn kan blive tildelt dansk statsborgerskab.

Det meddelte formand for Indfødsretsudvalget, Christian Langballe (DF), fra Folketingets talerstol 5. maj 2017. Det gjorde han på trods af, at partiet er en del af den aftale, der sætter de generelle retningslinjer for, hvornår man opfylder kravene til at få et dansk statsborgerskab. 

"Vi har gjort opmærksom på gang på gang, at vi hidtil har stemt for med meget blandede følelser. Og nu gør vi det altså ikke mere," lød det fra Christian Langballe.

Den beslutning var "meget overraskende" for Jan E. Jørgensen, Venstres indfødsretsordfører, der i Folketinget henviste til, at Dansk Folkeparti er med i aftalen om indfødsret.

"Ja, men betragt det endelig på den måde, at den aftale er opsagt," svarede Dansk Folkepartis Christian Langballe og henviste til, at Dansk Folkeparti har foreslået, at der ikke må være mere end 1000 mennesker om året, der kan få nyt statsborgerskab.

"Vi tilkendegav ved den lejlighed, at hvis det forslag blev stemt ned, kunne vi ikke fremover stemme for det her," tilføjede Langballe.

Se ordvekslingen i videoen ovenfor.

(Bragt første gang 5. maj 2017)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00