Finanslov vedtaget under slagsmål om midler til Aleppo

FINANSLOV: Torsdag vedtog Folketinget finansloven for 2017. Det skete med en ophedet debat, hvor en samlet opposition foreslog at afsætte 200 millioner kroner ekstra til Aleppo.

Toke Gade Crone KristiansenHenrik Axel Lynge Buchter

Finansloven blev torsdag vedtaget under et politisk slagsmål om at tilføre ubrugte midler fra asylområdet til udviklingsbistanden.

En samlet opposition havde fremsat et ændringsforslag om at afsætte 200 millioner kroner ekstra til den humanitære krise i Aleppo. 

Men regeringen har allerede foreslået at afsætte 500 millioner kroner til humanitær bistand, og oppositionens manøvre forsinker derfor det forslag, lød det fra regeringspartierne.

Ifølge redaktør for Altinget: udvikling, Kasper Frandsen, handler den politiske uenighed om beregninger af antallet af asyl-ansøgere, som er kommet til Danmark i løbet af året.

"Slagsmålet om ulandspengene handler om, at regeringen ifølge oppositionspartierne ikke sender tilstrækkeligt med midler tilbage til bistanden fra asylområdet. I de 11 måneder af 2016 er der nemlig kun kommet 5.800 flygtninge, hvor man i beregningerne har regnet med 10.000," lyder vurderingen fra Kasper Frandsen, redaktør for Altinget: udvikling. 

Overfor dette står regeringen, som under debatten torsdag kaldte oppositionens forslag for politisk polemik. 

"Regeringen mener, det er politiske drillerier, fordi man mener, at oppositionen forhaler afskibningen af de cirka 500 millioner kroner, der er klar til at blive sendt afsted til nærområdeindsatser i og omkring Syrien, men også Afghanistan," siger Kasper Frandsen.

"Pengene passer ifølge regeringen, fordi man også - ifølge reglerne - tæller udgifter med til flygtninge, der kom i slutningen af 2015, men ikke indgår i 2016-prognosen", lyder vurderingen fra Kasper Frandsen.

Oppositionens ændringsforslag blev til slut forkastet, og Finansloven for 2017 stemt igennem.

Se et uddrag fra debatten ovenfor.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00