Find inspiration til at lave jeres egne spilleregler for konflikthåndtering

EKSEMPEL TIL INSPIRATION: Konflikter i foreningen er lettere at håndtere, hvis man har udarbejdet et sæt spilleregler for, hvordan man løser dem. Her kan du til inspiration læse Center for Konfliktløsnings egen interne procedure.

Center for Konfliktløsning, som hjælper andre med at nedtrappe konflikter har også selv udarbejdet et sæt spilleregler for, hvordan de løser konflikter internt i foreningen. <br>
Center for Konfliktløsning, som hjælper andre med at nedtrappe konflikter har også selv udarbejdet et sæt spilleregler for, hvordan de løser konflikter internt i foreningen.
Foto: Colourbox
Julie Hjerl Hansen

Konflikter er en uundgåelig del af livet – og også foreningslivet. Men selv om man ikke kan undgå dem, kan man forebygge dem og gøre dem lettere at løse.

 “At håndtere samarbejdskonflikter er ikke et individuelt ansvar. Det er organisationens eller foreningens fælles ansvar,” siger Jesper Bastholm Munk, som er underviser og konfliktmægler hos Center for Konfliktløsning.

Udarbejd jeres egne spilleregler
Jesper Bastholm Munk fortæller, at foreninger og organisationer med fordel kan nedfælde en procedure, så alle ved, hvad de skal gøre, hvis: 

  • De selv oplever en konflikt
  • Hvis andre kommer til dem og fortæller om en konflikt
  • Eller hvis de iagttager en konflikt, som de ikke selv er en del af mellem andre i foreningen eller organisationen. 

Læs Center for konfliktløsnings interne spilleregler her
Til inspiration kan du her læse Center for Konfliktløsnings egen, interne procedure for konflikthåndtering. 

Og her kan du finde en øvelse, som kan hjælpe din forening med at udarbejde en procedure for konflikthåndtering, som passer til netop jer.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00