Om  
Flemming Rose

Flemming Rose bliver seniorforsker for amerikansk tænketank

Tidligere kulturredaktør for Jyllands-Posten Flemming Rose er blevet ansat som seniorforsker af den amerikanske tænketank Cato Institute, af hvem han i går modtog den prestigefulde Milton Friedman-pris på 1,6 millioner.

Lise-Lotte Skjoldan

Ikke alene er Flemming Rose lige blevet hædret med tænketanken Cato Institutes prestigefulde Milton Friedman-pris for sit arbejde med ytringsfrihed. Nu skal han også arbejde fuld tid som seniorforsker for tænketanken.

Det blev offentliggjort i går under prisoverrækkelsen, hvor Flemming Rose modtog Milton Friedman-prisen på hele 1,6 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

I sit nye job skal han med base i København beskæftige sig med specialet "frihed".

"Jeg skal ikke kun skrive om ytringsfrihed, men generelt beskæftige mig med frihed i Europa og diskutere, hvad Europa og USA kan lære og ikke lære af hinanden - også i den aktuelle flygtningekrise, hvor rigtig mange europæiske regeringer er parat til at slå ned på fundamentale frihedsrettigheder, inklusiv vores egen," siger Flemming Rose i Jyllands-Posten.

Cato Institute er en amerikansk libertariansk tænketank med hovedsæde i Washington D.C. Tænketanken har i 2014 udgivet Flemming Roses bog "Tavshedens tyranni" på engelsk med titlen "The Tyranny of Silence".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Rose

Seniorforsker, Cato Institute, chefredaktør, Frihedsbrevet
russisk sprog og litteratur (Københavns Uni.)

0:000:00