Flere og flere danskere rammes af kræft

KRÆFT: Knap 650 flere tilfælde af kræft om året. Sådan ser statistikken fra Cancerregisteret ud for 2005-2006. Men det er egentlig en positiv nyhed.
Maria Dalby
Det er godt, at flere danskere får konstateret kræft end tidligere. For det skyldes dels, at kræft opdages hyppigere og tidligere, dels at danskerne bliver ældre. Og det giver i sidste ende danskerne bedre chance for at overleve, hvis de skulle få konstateret sygdommen.

I 2005 og 2006 steg antallet af danskere, der får konstateret kræft, med 600 og 700 tilfælde om året. Det viser Cancerregisteret. Den hyppigste kræftform blandt mænd er prostatakræft, og derefter kommer tarmkræft og kræft i luftvejene. Blandt kvinder er den mest hyppigste kræftform brystkræft.

Cancerregisteret er blevet moderniseret, derfor er tallene stadig taget med et vist forbehold. Formålet med moderniseringen har været at forenkle indberetningen og få større viden ved at sammenkøre flere registre. I sidste ende skulle det også gerne betyde, at tallene kan offentliggøres tidligere, så det bliver lettere at se, hvordan det går med udviklingen af kræft og behandling i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00