Flertal uden om regeringen vil lempe forsamlingsforbud og grænselukning

MODSPIL: De borgerlige partier samt Radikale og Alternativet går til dagens forhandlinger om genåbning med klare, fælles krav til Mette Frederiksen.

Ved de seneste forhandlinger om genåbning af samfundet meldte statsministeren på forhånd ud, hvad regeringens plan var.

Men denne gang kommer oppositionen hende i forkøbet. Umiddelbart før dagens forhandlinger med Mette Frederiksen har partierne Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Alternativet nemlig meldt ud, at de går til forhandlingerne med et fælles forslag.

Det skriver DR, som er i besiddelse af et aftaleudkast.

Tre principper for genåbning
Ifølge DR er partierne enige om, at genåbningen af Danmark skal fremskyndes og hvile på disse tre principper:

• Alt, der tidligere har været lukket, kan åbne under de sundhedsmæssige retningslinjer, som myndighederne fastsætter herfor. Natklubber, diskoteker, spillesteder og store arrangementer (+500 deltagere), hvor der er risiko for superspredning, vil fortsat ikke være tilladt. Hvis der yderligere er områder, hvor der efter en sundhedsfaglige vurdering ikke forsvarligt kan laves retningslinjer, der beskytter mod smittespredning, vil disse ligeledes være lukket.

• Forsamlingsrestriktionerne lempes trinvist fra 10 til 50 personer den 25. maj, 50 til 200 personer den 25. juni og 200 til 500 den 1. august. De gradvise lempelser er forudsat af, at der stadig holdes én meters afstand.

• Den midlertidig grænsekontrol med indrejseforbud samt de skærpede rejsevejledninger lempes inden udgangen af maj.

Frederiksen afviser
Men selv om partierne forsøger at lægge pres på regeringen, afviser statsministeren på forhånd at følge partiernes forslag fuldt ud.

"Det vil i mine øjne være forkert at miste tålmodigheden, gå for hurtigt frem og sætte alt det, vi har opnået, over styr," siger hun til DR og afviser at lade sig "presse til noget, der ikke er forsvarligt".

Forrige artikel Wermelins styrelse freder omstridte sprøjtemidler: Ikke grundlag for forbud Wermelins styrelse freder omstridte sprøjtemidler: Ikke grundlag for forbud Næste artikel Kofod får en næse for at tilbyde ubrugelige respiratorer til Italien Kofod får en næse for at tilbyde ubrugelige respiratorer til Italien
Flertal vil øge krav til taxichaufførers danskkundskaber

Flertal vil øge krav til taxichaufførers danskkundskaber

SPROGBARRIERE: Danske taxichauffører taler ofte for dårligt dansk, lyder det fra flere partier, der forud for forhandlinger om taxiloven kræver reglerne for optagelse på chaufførkurserne strammet. Kursusudbyder undrer sig.