Flygtninge-politik skaber ballade i V-bagland

FARVEL: En lokal Venstre-politiker er blevet ekskluderet, efter han kritiserede Venstres flygtningepolitik. Den politiske linje har også fået et tidligere folketingsmedlem til at melde sig ud i protest. 

Flere steder i Venstres bagland ulmer utilfredsheden med partiets flygtninge-linje.

Tirsdag aften var to byrådsmedlemmer fra Venstre med i DR2 Deadline, hvor de kritiserede Venstres flygtningepolitik. Den ene af dem var Bo Nygaard Larsen, byrådsmedlem i Solrød.

”Der er ingen tvivl om, at regeringen og dermed Venstre har svigtet. Man har svigtet flygtningene, man har svigtet det internationale samarbejde,” sagde han i programmet og fortsatte senere:

”Det er, som om mit parti i øjeblikket tager større hensyn til DF, end man tager til flygtningene. Og det er for mig ikke Venstrepoltiik. Det er skandaløst, og vi kan simpelthen ikke være det bekendt for nu at sige det ligeud.”

Ekskluderet af byråd
Torsdag aften holdt Venstre i Solrød så møde, hvor Bo Nygaard Larsens tv-optræden var på dagsordenen. Og efter mødet kunne Bo Nygaard Larsen på sin Facebookprofil fortælle, at han er ekskluderet af byrådsgruppen – og fordi han har valgt at fortsætte som løsgænger, kan han ikke længere være medlem af Venstre.

”Venstres byrådsgruppe har netop ekskluderet mig af gruppen og partiet. Jeg fortsætter som løsgænger i Solrød Byråd,” skrev han torsdag aften, og begrundelsen skulle angiveligt være ”illoyalitet og manglende tillid”.

Venstres tidligere folketingsmedlem Irene Simonsen er en af mange, som på Bo Nygaard Larsens Facebookside har ytret sin støtte. Den tidligere integrations- og udlændingeordfører sad i Folketinget fra 2001 til 2007, men efter 27 år som medlem af Venstre har hun nu meldt sig ud.

”Jeg har dog meldt mig ud af Venstre efter at have været medlem i 27 år og tilmed repræsenteret Venstre på tinge. Jeg tror desværre, det er det eneste at gøre overfor en ledelse, der er alt for langt væk fra medlemmerne og de grundværdier, Venstre bygger på,” skriver hun.

"Venstre er ligeglad"
Irene Simonsen peger på, at der er kommet for mange karrierepolitikere, der ”tænker i egen magt og karriere”.

”Det var en stor beslutning at melde mig ud, men jeg kan ikke forsvare deres politik eller handlinger mere. Og jeg tror også, de er ret ligeglade med, hvad vi medlemmer mener,” skriver Irene Simonsen og fortsætter:

”Når meningsmålingerne går ned for Venstre, gør de som alle andre partier: Sætter spinapparatet i gang og siger noget, der kan rykke i en kort periode igen. Hvorefter de gennemfører noget andet.”

Klar til at tage 1000 flygtninge
I en rundspørge foretaget af Politiken blandt 207 af Venstres kredsformænd, byråds- og regionsmedlemmer erklærer mere end 70 procent sig helt eller delvist enig i, at "Danmark bør være en del af en ny fælleseuropæisk aftale, der fordeler flygtninge (mennesker på flugt fra krig eller personlig forfølgelse) mellem EU-lande i forhold til eksempelvis landenes størrelse". 

Torsdag meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danmark er klar til at modtage 1000 flygtninge, hvis der findes en fælles EU-aftale, ligesom regeringen også afsætter 750 millioner kroner over to år til at hjælpe. 

Både Bo Nygaard Larsen og Irene Simonsens hårde kritik kom to dage, inden regeringens udmelding torsdag. Det ændrer dog hverken på Bo Nygaard Larsens eksklusion eller Irene Simonsens udmeldelse.

Bo Nygaard Larsen fortsætter som løsgænger i byrådet i Solrød.

Forrige artikel Gymnasierne vil gøre op med klasseloftet Gymnasierne vil gøre op med klasseloftet Næste artikel Se listen: Så meget tjener regeringens spinkorps Se listen: Så meget tjener regeringens spinkorps
Myndigheder overvejer massetest af danskerne 

Myndigheder overvejer massetest af danskerne 

TEST: Regeringen og myndighederne overvejer en langt bredere testning af befolkningen – også testning af borgere, der ikke føler sig syge. En testning, der både skal skabe mere tryghed, men også sikre en hurtigere genoplukning af samfundet.