Om  
Pernille Vermund
Lars Boje Mathiesen
Mikkel Bjørn

Først til oktober vælger Nye Borgerlige ny formand

Pernille Vermund får først til Nye Borgerliges ordinære landsmøde i oktober mulighed for at blive genvalgt som formand for partiet. Der er nemlig ikke planer om at indkalde til et ekstraordinært landsmøde, hvor en ny formand kan vælges. 

Først til oktober kan Pernille Vermund genvælges som formand for Nye Borgerlige. Der er nemlig ikke planer om at indkalde til et ekstraordinært landsmøde, hvor en ny formand kan vælges. 
Først til oktober kan Pernille Vermund genvælges som formand for Nye Borgerlige. Der er nemlig ikke planer om at indkalde til et ekstraordinært landsmøde, hvor en ny formand kan vælges. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Det bliver først på den anden side af efterårsferien i oktober, at Nye Borgerlige kan genvælge Pernille Vermund (NB) som ny formand for partiet. 

Det oplyser partiet til Ritzau ifølge Berlingske

Årsagen er, at der ikke bliver indkaldt til et ekstraordinært møde, hvor en ny formand kan vælges, erfarer Ritzau. 

Det betyder, at Pernille Vermund derfor først officielt kan genvælges som formand ved partiets ordinære landsmøde i oktober. Den tidligere partiformand og stifter er indtil videre den eneste kandidat på bedding som ny formand efter Lars Boje Mathiesen dramatiske exit. 

Læs også

Fra seks mandater til to

I kølvandet på den seneste tids tumult i partiet meddelte Vermund, at hun agtede at vende tilbage som ny formand på partiet. 

Når hun til oktober med al forventning genvælges på posten, vil hun lede et parti med en decimeret folketingsgruppe på blot tre medlemmer. I øjeblikket består den dog kun af to, da stifter og tidligere næstformand Peter Seier Christensen er sygemeldt med stress.

Partiet fik tilkæmpet sig seks mandater til folketingsvalget i november. Sidenhen er paritet blevet forladt af Mette Thiesen og Mikkel Bjørn, der er gået til DF og senest Lars Boje Mathiesen, der er blevet løsgænger og har varslet tanker om at starte et nyt parti. 

Dertil kommer, at partiet har mistet en tredjedel af sine byrådsmedlemmer. 

Nye Borgerlige ledes indtil det ordinære landsmøde i oktober af organisatorisk næstformand Jesper Hammer sammen med partiets hovedbestyrelse. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Lars Boje Mathiesen

MF (løsgænger), Folketinget, fhv. partiformand og MF, Nye Borgerlige
Lærer

Mikkel Bjørn

MF (DF), formand, Indfødsretsudvalget
lærer (Jelling seminarium 2020)

0:000:00