Om  
Pernille Vermund

Pernille Vermund genopstiller alligevel ved næste folketingsvalg

Efter et kuldsejlet forsøg på at overdrage formandsskabet i partiet melder Pernille Vermund klar til at genoptage rollen som formand i Nye Borgerlige og stille op til endnu en tørn i Folketinget.

Det skulle være slut med politik for Pernille Vermund, der forsøgte at trække sig som formand for Nye Borgerlige, men nu alligevel genopstiller ved næste folketingsvalg. "Pligten kalder", forklarer hun.
Det skulle være slut med politik for Pernille Vermund, der forsøgte at trække sig som formand for Nye Borgerlige, men nu alligevel genopstiller ved næste folketingsvalg. "Pligten kalder", forklarer hun.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

10. januar meddelte Pernille Vermund, at hun ikke agtede at genopstille til Folketinget, og at hun ville forlade posten som formand for Nye Borgerlige.

Blot to måneder senere er situationen en anden, da arvtageren til formandsposten, Lars Boje Mathiesen, i sidste uge blev ekskluderet fra partiet på baggrund af dramatiske uoverensstemmelser med partiets hovedbestyrelse.

Pernille Vermund trækker nu i land og vil ikke alene vende tilbage til partiet som formand, hun vil også være at finde på stemmesedlen ved næste folketingsvalg.

Det udtaler hun til TV 2 mandag.

"Jeg træder ikke ind igen for at være karrierepolitiker, men når pligten kalder, så træder man til. Sådan er jeg opdraget, og det er det, jeg gør nu," forklarer Pernille Vermund.

Lars Boje Mathiesen har anklaget hovedbestyrelsen for karaktermord, mens hovedbestyrelsen mener, at Boje Mathiesen har afpresset partiet for at opnå personlig økonomisk gevinst. 

Pernille Vermund støtter hovedbestyrelsen i beslutningen og skriver i et brev til partiets medlemmer, at Lars Boje ikke kunne "passe på partiet – tværtimod".

Læs også

Læs også

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00