Konservative står udenfor københavnsk budgetaftale som eneste parti

Konservative gik fra forhandlingsbordet som første parti og eneste i årets københavnske budgetforhandlinger. Ifølge gruppeformand skete det blandt andet på grund af letbane-planer og andre partiers ønsker om færre parkeringspladser i byen. 

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix. Jakob Næsager, gruppeformand for Konservative på Københavns Rådhus. 
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix. Jakob Næsager, gruppeformand for Konservative på Københavns Rådhus. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

Samtlige partier har i godt en uge siddet med om bordet ved årets budgetforhandlinger på Københavns Rådhus, der dermed har været præget af relativ harmoni siden starten i fredags. 

Den sluttede dog torsdag nat, hvor Konservative forlod forhandlingsbordet.

Ifølge gruppeformand Jakob Næsager (K) var et af de store stridspunkter planerne om at lukke endnu flere parkeringspladser i København, samt byggeriet af en fremtidig letbaneforbindelse til Brønshøj. 

"Vi vil ikke lukke gader og nedlægge i tusindvis af parkeringspladser. Nu bliver der større kampe om langt færre parkeringspladser. Med flere lukkede veje bliver der også betydeligt ringere fremkommelighed," siger Jakob Næsager til Altinget. 

"Vi ønsker en Metro til Brønshøj, og vi mener, at en letbane er en forkert løsning. Erfaringerne fra Aarhus skræmmer. En letbane vil skære Brønshøj over på langs," tilføjer gruppeformanden. 

Jakob kritiserer også udmøntningen af den såkaldte idrætsmilliard, der tillader København at hæve anlægsloftet med en millard kroner til brug ved byggeri af eksempelvis svømme- og idrætshaller. 

"Med budgetaftalen kommer der ikke en eneste hverken svømmehal eller idrætshal. Børn må fortsat stå på venteliste for at dyrke idræt i en forening," siger Jakob Næsager. 

Konservative ville reserveret et beløb på godt 2,5 milliarder kroner til en ny Hospitalsmetro gennem Bellahøj, Bispebjerg og Brønshøj, samt brugt flere penge på bedre forhold til ældre og socialt udsatte. 

Budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus fortsætter i dag, og forventes ifølge Altingets oplysninger afsluttet inden ugens udgang. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Næsager

Børne- og ungdomsborgmester (K), Københavns Kommune
Cand.jur., Københavns Universitet 1997

0:000:00