Om  
Anders Fogh Rasmussen

Fogh får hidtil største overskud i sin konsulentvirksomhed

Forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen fik endnu et godt økonomisk år i sin rådgivervirksomhed Rasmussen Global Consulting, viser nyt regnskab. Tager udbytte på 2,5 millioner kroner.

Redaktionen

For 2023 endte overskuddet i Anders Fogh Rasmussens rådgivervirksomhed på knap 5,3 millioner kroner – 1,6 millioner kroner mere end året før.

Det viser årsregnskabet for Rasmussen Global Consulting, som er offentliggjort mandag.

Anders Fogh Rasmussen er direktør i og ejer alene virksomheden, som tilbyder at rådgive regeringer og internationale selskaber.

Den tidligere danske statsminister stiftede Rasmussen Global i 2014. Selskabet har været registreret som et anpartsselskab siden 2018. Siden dengang har virksomheden haft et samlet overskud på godt 14 millioner kroner, og resultatet i 2023 er det hidtil største. Fogh har da også bevilget sig selv et udnytte for året på 2,5 millioner kroner mod 1,8 millioner året før.

Læs også

Bruttoresultatet, der er indikation på selskabets størrelse, steg fra 16 millioner kroner i 2022 til 22,5 millioner kroner i 2023. Rasmussen Global beskæftigede i 2023 i snit 13 fuldtidsansatte mod otte året før.

I ledelsesberetningen i regnskabet for 2023 står, at ledelsen betragter resultatet som tilfredsstillende. Beretningen konstaterer, at global ustabilitet fortsatte i løbet af 2023 med krig i Ukraine og fornyet konflikt i Mellemøsten.

"Både demokratiske regeringer og multinationale virksomheder søger geopolitisk rådgivning til at navigere i en stadig mere fragmenteret internationalt landskab," skriver ledelsen.

I løbet af 2023 oplevede virksomheden øget efterspørgsel på rådgivning i hele Europa. Ledelsen forventer, at den tendens fortsætter i 2024.

"Områder som energi, digital omstilling og i stigende grad sikkerhed og forsvar var prioriterede områder for kunderne," lyder det.

Rasmussen Global rådgiver blandt andre Ukraines præsident. Det oplyses i regnskabet, at firmaet har øget sit arbejde for den ukrainske præsidents kontor, som blandt andet består af rådgivning om spørgsmål relateret til sikkerhed og ukrainsk medlemskab af EU og Nato.

Regnskabet er revideret af Deloitte uden anmærkninger.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00