Fogh løj om NATO-kandidatur

FOGH-RETORIK: Fogh løj bevidst om sit kandidatur til NATO-topposten. Det mener en dansk retoriker, der ser Foghs konstante afvisning som et eksempel på at lyve uden at tale decideret usandt.
Anders Fogh opererede med en hemmelig præmis, som kun han selv var bekendt med, mener dansk retoriker.
Anders Fogh opererede med en hemmelig præmis, som kun han selv var bekendt med, mener dansk retoriker. Foto: Henrik/Altinget.dk

Retorikeren Christina Pontoppidan, der er cand.mag. i retorik og ekstern lektor ved Københavns Universitet, beskylder i en analyse foretaget for Altinget.dk Anders Fogh Rasmussen (V) for at have løjet om hans kandidatur til generalsekretærposten i NATO.

Anders Fogh afviste gennem flere måneder at være kandidat til posten og forsikrede om, at han var klar til at møde vælgerne til endnu et folketingsvalg. Det har siden vist sig ikke at være sandt. Anders Fogh forsvarer nu sine udtalelser med, at man ikke er kandidat til posten, før man officielt har annonceret sit kandidatur.

Den forklaring er Christina Pontoppidan ikke enig i, og hun mener, at han tydeligvis lod alle tro, at han svarede på, om han var kandidat - i den brede betydning af ordet.

"Det svarer til, at den gravide kvinde på jordemoderens spørgsmål om, hvorvidt hun har røget, svarer nej - fordi hun ikke har røget samme dag (men nok alle de forudgående dage i graviditeten), velvidende, at jordemoderen selvfølgelig er interesseret i hendes generelle rygeprofil."

Derfor mener hun, at Anders Fogh i de flestes bevidsthed løj om sit kandidatur, fordi han godt vidste, at han svarede på noget andet, end han blev spurgt om.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00