Folkemødet er aflyst

AFLYSNING: Dette års Folkemøde på Bornholm er aflyst. Arrangøren bag Folkemødet håber, at det kan vende tilbage i 2021, men er også bekymret for økonomien.

Coronavirussens hærgen betyder, at dette års udgave af Folkemødet på Bornholm bliver aflyst. Det har organisationen bag Folkemødet besluttet på et møde fredag eftermiddag.

”Vi må desværre meddele, at Folkemødet 2020 aflyses på grund af coronakrisen og de mange afledte konsekvenser. Foreningen Folkemødet er dybt berørt af de konsekvenser, beslutningen får, for både arrangører, leverandører og forventede deltagere på Folkemødet og mange, mange flere – og ikke mindst for de konsekvenser, beslutningen får for Bornholm,” siger Jann Sjursen, formand i Foreningen Folkemødet, i en pressemeddelelse.

Foreningen driver og udvikler Folkemødet for Bornholms Regionskommune, der ejer rettighederne til navnet og eventet Folkemødet.

Ferie i Danmark
Dermed skal en lang række politikere, erhvervsfolk, organisationsfolk, embedsmænd, journalister, lobbyister og ikke mindst almindelige politik- og samfundsinteresserede borgere finde noget andet at bruge tiden til i dagene fra 11. til 14. juni.

Det anslås, at mere end 80.000 mennesker hvert år deltager i Folkemødet, der siden 2011 er blevet afholdt i den lille nordbornholmske by Allinge. Folkemødet har givet Bornholm en ekstra uge med store turistindtægter oven i de seks højsæsonuger i skolernes sommerferie. Bornholmerne kan så i stedet håbe på, at det i år bliver ekstra populært at holde sommerferie i Danmark.

Konsekvenser for økonomi
Foreningen Folkemødet regner dog med at vende stærkt tilbage i 2021.

“Vi ses igen til Folkemøde i Allinge 17.-20. juni 2021, vel vidende at det vil kræve, at vi sammen med gode kræfter i den kommende tid finder løsninger på de konsekvenser, aflysningen får for Foreningen Folkemødets økonomi. Det er ingen tvivl om, at vi er afhængige af fortsat støtte fra vores gæster, arrangører og partnere,” siger Jann Sjursen.

Beslutningen om Folkemødets aflysning kommer dagen efter, at dette års udgave af den svenske pendant til Folkemødet, Almedalsveckan på øen Gotland, blev aflyst.

Stadig DHL-stafet
Flere andre mere emnespecifikke folkemøder har de senere år set dagens lys. Et af dem er Naturmødet, der siden 2016 er blevet afholdt i Hirtshals i maj måned. I midten af marts besluttede arrangørerne imidlertid at aflyse dette års udgave af naturens folkemøde, som plejer at samle op mod 30.000 deltagere.

Til gengæld er det på nuværende tidspunkt fortsat planen at afholde det kulturelle folkemøde, Kulturmødet Mors, på limfjordsøen Mors 20. og 21. august.

Atletikklubben Sparta oplyste i sidste uge til Altinget, at det også fortsat er planen at afvikle motionsløbet DHL-stafet i slutningen af august. I flere virksomheder og organisationer kræver det hvert år udsendelse af adskillige fællesmails for at organisere denne idrætsudfoldelse uden for arbejdstiden.

Forrige artikel EU-Kommissionen vil hjælpe coronaramte lønmodtagere med lån for 750 milliarder kroner EU-Kommissionen vil hjælpe coronaramte lønmodtagere med lån for 750 milliarder kroner Næste artikel Europol advarer: Krisen gør børn ekstra sårbare over for nettets sexforbrydere Europol advarer: Krisen gør børn ekstra sårbare over for nettets sexforbrydere
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.