Folkemødets debatter opnår ligestilling: "Ej, er det rigtigt?" udbryder formand

Nye tal viser, at Folkemødet for første gang har stort set lige mange mænd og kvinder i de mange events og debatter, der afvikles i Allinge. Tallene glæder og overrasker formand Vibe Klarup.

Et foto som det her -  en paneldebat på Folkemødet bestående udelukkende af mænd - vil i år blive vanskeligere at få i hus. En ny opgørelse fra Cevea viser nemlig, at blandt de 9.932 debattører til Folkemødets 3.270 events er 48 procent kvinder og 52 procent mænd. 
Et foto som det her -  en paneldebat på Folkemødet bestående udelukkende af mænd - vil i år blive vanskeligere at få i hus. En ny opgørelse fra Cevea viser nemlig, at blandt de 9.932 debattører til Folkemødets 3.270 events er 48 procent kvinder og 52 procent mænd. Foto: Vita Korsgaard, Elberth Kommunikation
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Der er en god og en dårlig ligestillingsnyhed gemt i årets folkemødeprogram.

Den gode er, at med 48 procent kvinder og 52 procent mænd som deltagere i samtlige arrangementer som debatter, workshops, koncerter og andre events, er der så godt som ligestilling mellem kønnene på scenerne på årets bornholmske demokratifestival.

Det er tal, der får smilet frem hos Folkemødets bestyrelsesformand, Vibe Klarup.

"Ej, er det rigtigt!" udbryder hun, da hun bliver præsenteret for tallene. "Det er også på tide," tilføjer hun.

Den dårlige nyhed er til gengæld, at Folkemødets lyksalige situation er et særsyn i det generelle debatunivers. I avisernes debatspalter er fordelingen nemlig stadig skæv med blot 34 procent indlæg skrevet af kvinder 2023.

Begge tal stammer fra undersøgelser udarbejdet af centrum-venstre tænketanken Cevea, og de er baseret på egne dataudtræk fra folkemødeprogrammet og suppleret med optællinger fra blandt andet Kvinfo.

Vi har holdt øje med andres optællinger og meldinger og været nedtrykte

Vibe Klarup
Formand, Folkemødet

Vibe Klarup har gennem årene oplevet flere kvindelige moderatorer og debattører, der har udtrykt forundring og utilfredshed – blandt andet på sociale medier – med, at Folkemødet ikke har været i stand til at levere på ligestillingen. 

Til trods for kritikken forklarer hun, at Folkemødet ikke selv har foretaget systematiske optællinger af kønsfordelingen ved arrangementerne. Man har heller ikke nogen måltal for antallet af mænd og kvinder.

 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024