Folketingets direktør går på pension

NAVNENYT: Direktør for Folketingets Administration Carsten U. Larsen vil gå på pension til foråret, meddeler han. 

Folketinget skal på jagt efter en ny direktør. For den nuværende mand på posten, Carsten U. Larsen, fylder snart 67 år, og han har nu meddelt, at han agter at gå på pension 1. maj næste år.

Det skriver Folketinget i en pressemeddelelse.

Dermed får Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, og resten af Folketingets præsidie god tid til at finde en afløser. Præsidiet holder møde på onsdag, hvor medlemmerne vil tale om, hvordan processen skal forløbe.

Rent formelt er det formanden, der ansætter direktøren efter forhandling med næstformændene i præsidiet og med godkendelse i Udvalget for Forretningsordenen, oplyser Folketinget.

440 ansatte
Når Carsten U. Larsen til foråret siger farvel, vil han have siddet som chef for Folketinget i 12 år.

Han er oprindelig uddannet i nordisk arkæologi, og han har været direktør for Nationalmuseet i en årrække.

Henrik Dam Kristensen siger, at han har sat stor pris på Carsten Larsen "som en meget vidende og dygtig direktør for administrationen":

"Det er i høj grad hans fortjeneste, at medlemmerne får service på højt niveau, så de kan koncentrere sig om det politiske arbejde. Carsten fortsætter med sine opgaver frem til sin pensionering, og jeg er glad for, at vi kan trække på ham i fuldt omfang de næste måneder, så vi sikrer kontinuiteten”, siger formanden.

Folketingets administration har 440 ansatte, der blandt andet varetager administrative opgaver og betjener folketingssalen og udvalgene. 

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Miljøminister bekymret over nye kvælstoftal Miljøminister bekymret over nye kvælstoftal