Foreninger frygter massive besparelser, hvis satspuljen ryger

FINANSLOV: Organisationer protesterer højlydt fra pinebænken, mens regeringen og Dansk Folkeparti forhandler om at ændre eller afskaffe satspuljen. 

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Foreningslivet er bestyrtede over Dansk Folkepartis og regeringens forhandlinger om at halvere eller helt afskaffe satspuljen. 

“Der er tydeligvis ikke fokus på, hvad vi så gør med det frivillige, sociale Danmark i den her sammenhæng. Man er optaget af, at de ældre skal have lidt mere. Og det er det," siger generalsekretær i Bedre Psykiatri, Thorstein Theilgaard.

Dansk Folkeparti gik til dette efterårs finanslovsforhandlinger med et krav om at fritage pensionister og førtidspensionister fra at levere penge til satspuljen eller ideelt set sløjfe hele puljen. Og ifølge Altingets oplysninger realitetsforhandler Dansk Folkeparti og regeringen til det sidste om kravene. Men intet er afgjort endnu.

Læs mere om det her:

Læs også

Skaber usikkerhed
Udsigten til et massivt indhug i finansieringen af frivillige, sociale indsatser vækker forargelse blandt civile aktører.

"I en tid, hvor den sociale ulighed stiger, og der kommer flere og flere hjemløse, er det den helt forkerte vej at gå," siger generalsekretær i Red Barnet Jonas Keiding Lindholm.

Altinget: civilsamfund kan du læse flere organisationers argumenter for, hvorfor det er en dårlig idé at skære i eller nedlægge satspuljen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonas Keiding Lindholm

Direktør, Tænketanken Mandag Morgen & Altinget Arena, formand for Ombold, formand for DBU's etiske komité
mag.scient.soc. (Lund Uni. 1997)

Mads Roke Clausen

Direktør, Landsorganisationen for sociale tilbud, bestyrelsesmedlem, Bikubenfonden og Liljeborgfonden
cand.scient.adm. (RUC 1997), Diploma in Organisational Leadership (University of Oxford 2017)

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00