Foreninger frygter massive besparelser, hvis satspuljen ryger

FINANSLOV: Organisationer protesterer højlydt fra pinebænken, mens regeringen og Dansk Folkeparti forhandler om at ændre eller afskaffe satspuljen. 

Foreningslivet er bestyrtede over Dansk Folkepartis og regeringens forhandlinger om at halvere eller helt afskaffe satspuljen. 

“Der er tydeligvis ikke fokus på, hvad vi så gør med det frivillige, sociale Danmark i den her sammenhæng. Man er optaget af, at de ældre skal have lidt mere. Og det er det," siger generalsekretær i Bedre Psykiatri, Thorstein Theilgaard.

Dansk Folkeparti gik til dette efterårs finanslovsforhandlinger med et krav om at fritage pensionister og førtidspensionister fra at levere penge til satspuljen eller ideelt set sløjfe hele puljen. Og ifølge Altingets oplysninger realitetsforhandler Dansk Folkeparti og regeringen til det sidste om kravene. Men intet er afgjort endnu.

Læs mere om det her:

Skaber usikkerhed
Udsigten til et massivt indhug i finansieringen af frivillige, sociale indsatser vækker forargelse blandt civile aktører.

"I en tid, hvor den sociale ulighed stiger, og der kommer flere og flere hjemløse, er det den helt forkerte vej at gå," siger generalsekretær i Red Barnet Jonas Keiding Lindholm.

Altinget: civilsamfund kan du læse flere organisationers argumenter for, hvorfor det er en dårlig idé at skære i eller nedlægge satspuljen.

Forrige artikel Dagens overblik: S vil hæve skat på aktiegevinster Dagens overblik: S vil hæve skat på aktiegevinster Næste artikel Kritik: Fonde bruger pumpede tal i kamp for skattefradrag Kritik: Fonde bruger pumpede tal i kamp for skattefradrag
Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.