Øen, alle snakker om – en rundtur på Lindholm

BILLEDSERIE: Siden regeringen og Dansk Folkeparti satte fokus på øen Lindholm sidste fredag, har øen i Stege Bugt været på alles læber. DTU inviterede torsdag til en rundtur på øen, der fremover skal være hjemsted for udvisningsdømte udlændinge. Se billederne derfra.

Lindholm skal blive et udrejsecenter for de "uønskede", som integrationsminister Inger Støjberg (V) kalder dem. Den 7 hektarer store ø skal kunne rumme 100 mennesker til 2021.
Lindholm skal blive et udrejsecenter for de "uønskede", som integrationsminister Inger Støjberg (V) kalder dem. Den 7 hektarer store ø skal kunne rumme 100 mennesker til 2021.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck
Færgen Ulvesund lægger til øen, og de godt 30 journalister venter på en rundtur.
Det først blik på Lindholm fra motorfærgen, Ulvesund, i det lille færgeleje, der har også en hurtigbåd, som bærer det sigende navn "Virus" 
Lindholm byder på både gamle villaer og laboratoriumbygninger. Dette er den gamle forpagterbolig, der nu blandt andet fungerer som posthus.
Lindholm har været et testcenter for virussygdomme siden 1926 under DTU. DTU besluttede i 2013 at forlade øen. De regner med at have renset bygningerne senest ultimo 2020. Det er nemlig en omstændelig proces, da det foregår med formalingas. Skal det trænge op til det tekniske udstyr, skal for eksempel loftet rives ned.
Flere steder ses luftsluser, hvor ufarlig varm damp slippes ud i det fri.  
Den virus, DTU arbejder med, er ikke farlig for mennesker. Det er primært svinepest og mund- og klovsyge, men det skal undgås, at vi tager virus med hjem og smitter dyr.
Der er stadig god aktivitet på øen. Overalt på asfaltvejen ses disse optegninger.
Færgelejet på Lindholm. Man kan skimte Kalvehave i disen, der er en 20 minutters sejlfart fra øen.
Et opslag ved lokalbrugsen i Kalvehave. "Udrejsecenter på Lindholm! Synes du der er en god ide? Vi vil gerne høre din mening!" Næste uge er der borgermøde. 
Vordingborgs borgmester, Mikael Smed, er bekymret for udrejsecenterets konsekvenser for lokalområdet. Han håber at kunne tale udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fra planerne.  

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikael Smed

Borgmester (S), Vordingborg Kommune
politikommissær (Politiskolen 2003)

0:000:00