Forslag: Spørgetimen med statsministeren forlænges

Alle de fremmødte partier stemte sent tirsdag aften for forslaget om at forlænge spørgetimen - også Socialdemokraterne, selvom de mister taletid.

Mads Gluud Jørgensen

Spørgetimen med statsministeren vil fremover blive 75 minutter i stedet for den nuværende time. Baggrunden for forlængelsen af spørgetimen skal findes i, at der nu er kommet flere oppositionspartier, og at oppositionen altså nu tæller otte partier i stedet for seks under SR-regeringen. 

Spørgetimen blev oprindeligt lavet for at sætte gang i debatten og give lidt liv til Folketingssalen, og det var både Venstre og Liberal Alliance ikke sene til at pointere til den næsten tomme sal.

“Vi tilslutter os forslaget om at foretage en evaluering af spørgetimen med udgangen af folketingsåret, så vi holder fast i målsætningen om en levende og aktuel debat,” sagde Peter Juel Jensen (V).

“Det er jo egentlig interessant, at vi står her og diskuterer det her forslag kl. 22:55 om aftenen. Diskussionen om det her forslag har egentlig været, at der skulle komme liv i Folketingssalen - man skulle more sig, og det skulle være spændende. Det skulle rigtig røre sig her i salen,” sagde Leif Mikkelsen (LA) og uddybbede.

"Det kan man så sige, at der er grænser for, hvor højt det er kommet op og flyve, så måske burde vi have diskuteret det et tidspunkt på dagen, hvor vi var mere friske. Det er jo også fantastisk, at vi diskuterer, om det må tage en klokketime mere eller mindre, ja, den her dag har jo taget mange af slagsen, og der kunne have været mange spørgsmål til statsministeren,” smilede Leif Mikkelsen.

Liberal Alliance støttede dog også forslaget, men håbede på, at der kommer flere svar i spørgetimen i fremtiden.

Ændringsforslaget vil medføre, at Socialdemokraterne vil få et halvt minuts taletid i stedet for et minut i partiets anden runde. Spørgetimen vil derfor fremover komme til at vare 75 minutter.

Man vil desuden fjerne den nuværende regel om, at en spørgetime med statsministeren kun kan vare én såkaldt klokketime. Forslaget indebærer også en evaluering af spørgetimen i slutningen af folketingsåret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leif Mikkelsen

Fhv. landsformand (LA), fhv. MF (V og LA), gruppeformand & medlem af Folketingets Præsidium
landmand (Asmildkloster Landbrugsskole 1973)

Peter Juel-Jensen

MF (V)
linjeofficer (Frederiksberg Slot 1993), lærer (Hjørring Seminarium 2000)









0:000:00