Forsvarschef Peter Bartram stopper

FORSVARET: Forsvarschef Peter Bartram stopper ved årsskiftet for at forfølge nye udfordringer.

Der skal fra årsskiftet findes en ny chef for det danske forsvar. Det står klart, efter at forsvarschef Peter Bartram har meddelt, at han fratræder sin stilling og forlader Forsvaret. I stedet vil han ifølge Forsvarsministeriet forfølge nye udfordringer andre steder.

Ifølge forsvarsminister Peter Christensen (V) har Peter Bartram været forsvarschef i en vigtig og udfordrende periode, hvor Forsvaret har været igennem omfattende besparelser, effektiviseringer og omstruktureringer.

”Samtidig har Forsvaret, med Peter Bartram i spidsen, på fornem vis løst vigtige opgaver ikke mindst i kampen mod ISIL, men også i FN-missionen i Mali og afhentningen af kemiske stoffer i Libyen,” siger Peter Christensen i en pressemeddelelse.

”Peter Bartram har udvist et stort personligt engagement og militærfaglig tyngde, og jeg vil gerne takke ham for hans store indsats som forsvarschef,” fortsætter han.

I modvind
Peter Bartram blev udnævnt til forsvarschef i 2012, hvor han overtog posten fra Knud Bartels. Men han ønsker ikke en forlængelse af sin femårs tjenesteperiode, som slutter til marts næste år. I stedet vil han beskæftige sig med ”bestyrelsesarbejde i en større dansk virksomhed med effekt fra 10. januar næste år,” skriver Politiken.

Peter Bartram har i sin tid som chef for Forsvaret skullet rulle Folketingets beslutning om omfattende besparelser på knap tre milliarder kroner ud. Sidste år kom Bartram i modvind, da Folketingets Ombudsmand udtalte kritik af ham. Det skete, efter Peter Bartram ved besøg på en række danske kaserner havde meddelt de ansatte, at de skulle opføre sig loyalt på sociale medier, hvis man ikke ville risikere at miste sit job.

Ny forsvarschef udpeges hurtigst muligt
Beslutningen om at stoppe som forsvarschef skyldes, at Peter Bartram er 55 år gammel og en lyst til at prøve kræfter med det civile.

"Jeg er 55 år og i dag blandt de fire-fem ældste forsvarschefer i Nato. Hvis jeg skulle fortsætte, så ville jeg have været i stillingen fem eller måske syv år yderligere,” siger han til Politiken.

Forsvarsminister Peter Christensen mener, at Peter Bartram er godt stillet til et job uden for Forsvaret.

”Jeg er sikker på, at Peter Bartrams omfattende ledelseserfaring vil være et markant aktiv, når han skal forfølge nye udfordringer uden for Forsvaret,” siger Peter Christensen.

Forsvarsministeren fortæller, at han hurtigst muligt vil udpege en ny forsvarschef, som kan tiltræde 10. januar 2017.

Forrige artikel Ny lov skal lokke flere elever til erhvervsskoler Ny lov skal lokke flere elever til erhvervsskoler Næste artikel DF: Vi strammer religionsfriheden – ikke ytringsfriheden DF: Vi strammer religionsfriheden – ikke ytringsfriheden