Om  
Chris Borup Preuss
Troels Lund Poulsen
Kim Bové

Forsvarsministeren ansætter kendt ansigt som ekstra særlig rådgiver

Chris Borup Preuss er ny særlig rådgiver for forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Han har tidligere været særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen i både Forsvars- og Økonomiministeriet. 

Chris Borup Preuss er ny særlig rådgiver for forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). Han kommer fra en stilling som særlig rådgiver i Økonomiministeriet. 
Chris Borup Preuss er ny særlig rådgiver for forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). Han kommer fra en stilling som særlig rådgiver i Økonomiministeriet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

"Det krævede ikke meget overvejelse, da Troels ringede". 

Sådan starter Chris Borup Preuss et LinkedIn-opslag, hvor han afslører, at han starter det nye år i et job som særlig rådgiver for forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). 

"Udfordringerne er der nok af - heldigvis er både chefen, ministeriet og kollegaerne i topklasse," skriver han.

Chris Borup Preuss har fem års erfaring fra interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer, hvor han i 2022 blev forfremmet til chefkonsulent i organisationens public affairs-afdeling.

I sommeren 2023 forlod han dog interessearbejdet for en stilling som særlig rådgiver i Forsvarsministeriet for daværende minister Jakob Ellemann-Jensen. Og da Ellemann-Jensen i august rykkede til Økonomiministeriet, fulgte Preuss med.

Læs også

Her blev han hængende som særlig rådgiver også efter, at Jakob Ellemann-Jensen trak sig fra dansk politik.

Nu vender han retur til Forsvarsministeriet som en del af Troels Lund Poulsens trio af særlige rådgivere, der foruden Preuss også tæller Jakob Ullegård og Kim Bove. 

Preuss er udannet folkeskolelærer og opstillede ved Folketingsvalget i 2022 i Sønderborg valgkreds men blev trods 4021 personlige stemmer ikke valgt ind.

Han er tidligere formand for Dansk Ungdoms Fællesråd fra 2019 til 2022 og landsformand for Venstres Ungdom fra 2015 til 2017.  

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Chris Borup Preuss

Særlig rådgiver, Forsvarsministeriet, særlig rådgiver, Økonomiministeriet
folkeskolelærer (Københavns Professionshøjskole)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Kim Bové

Særlig rådgiver, forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V)
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1992)









0:000:00