Frank Jensen i kovending: Dropper omstridt byggeri på Amager Fælled

NYT STANDPUNKT: Overborgmester Frank Jensen ændrer nu holdning til placeringen af byggeri på Amager Fælled.

Placeholder image
Foto: Ritzau/ Mads Nissen

Den københavnske overborgmester Frank Jensen (S) ændrer nu holdning til placeringen af det omdiskuterede byggeri på Amager Fælled.

”Mit budskab er, at nu trækker vi en streg i sandet. Der er ikke længere et flertal, som ønsker byggeri på Ørestad Fælled. Det bliver jeg nødt til at lytte på,” siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer efter Konservative og Venstre, der ellers tidligere har stemt for byggeriet, nu vil have undersøgt en alternativ placering.

”Jeg er jo ikke lavet af sten. Jeg forholder mig til den virkelighed, der omgiver mig – og det er, at der er en folkelig modstand mod at bygge på grunden ved Ørestad Boulevard /Vejlands allé og at et stort politisk flertal vil have undersøgt en alternativ beliggenhed. Så det er det, jeg nu stiller mig i spidsen for,” siger Frank Jensen.

Overborgmesteren vil stille et forslag om at finde en alternativ placering på et kommende møde i Københavns Borgerrepræsentation.

Hed debat på Altinget
Det planlagte byggeri på Amager Fælled har også fyldt en del i debatten på Altinget.dk, hvor forfatter Rune Engelbrecht har langet ud efter Frank Jensen og kritiseret ham for begrave unik natur med tvivlsomme påstande om vigtigheden af byggeriet:

"Af frygt for et historisk skelsættende tab af magten har overborgmester Frank Jensen & Co. intensiveret kampagnen for at bagatellisere denne enestående bynatur og til gengæld tale vigtigheden af boligbyggeriet op. Centrale påstande fra hans valgmaskine er imidlertid enten i modstrid med fakta eller overordentlig diskutable," skrev Rune Engelbrecht på Altinget.

Det ledte til et svar fra overborgmesteren i Altinget, hvor han fastholder, at byggeriet er grøn udvikling.

"Dette kvarter har finansieret metroen og leverer passagerer til metroen – passagerer, der ellers var blevet bilister. Det er grøn byudvikling. Og det står vi ved, ligegyldigt hvor mange konspiratoriske skovture Engelbrecht begiver sig ud på," skrev Frank Jensen.

Men det fik blot Rune Engelbrecht til at gentage sin kritik om spin i et nyt indlæg.

Omtalte personer

Frank Jensen

Fhv. justits- og forskningsminister og MF (S), fhv. S-næstformand, fhv. overborgmester
cand.oecon. (Aalborg Uni. 1986)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser