Om  
Frederik Vad Nielsen
Unnie L. B. Oldenburg

Afgående DSU-formand stiller op til Folketinget

Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms (DSU) formand, Frederik Vad, stiller op som folketingskandidat.

Frederik Vad havde ellers planlagt at holde en pause fra politik, når han til maj fratræder som forbundsformand for DSU efter fem år på posten.
Frederik Vad havde ellers planlagt at holde en pause fra politik, når han til maj fratræder som forbundsformand for DSU efter fem år på posten.
Cindy Shummontien Green

Aftrædende DSU-formand Frederik Vad stiller op som folketingskandidat for Socialdemokratiet i Slagelsekredsen.

Det skriver han selv i et Facebook-opslag.

Frederik Vad nævner den politiske sejr for obligatorisk screening af ordblindhed samt opbakningen fra Slagelsekredsen, som de to primære årsager til at han har valgt at stille op som folketingskandidat.

"I flere år har vi kæmpet, og en af de store sejre kom så i efteråret 2021: Obligatorisk screening for ordblindhed i 1. klasse. Vedtaget i Folketinget! Noget jeg aldrig vil glemme. Selvom vi ikke er i mål. Det her er en af de vigtigste grunde - måske den afgørende grund - til, at jeg efter opfordringer fra Noahs familie og andre gode ildsjæle i Slagelsekredsen, har sagt ja til at stille mig til rådighed for medlemmerne som folketingskandidat," skriver Frederik Vad på Facebook.

Politisk sejr gav blod på tanden

Frederik Vad havde ellers planlagt at holde en pause fra politik, når han til maj fratræder som forbundsformand for DSU efter fem år på posten, men den politiske sejr gav den 27-årige DSU'er blod på tanden.

"Der er en anden sej og engageret kandidat, som også gerne vil have opbakningen fra medlemmerne i Slagelse, Skælskør og Korsør partiforeninger. Det har jeg stor respekt for. Uanset hvem af os det bliver, så håber jeg på, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at repræsentere området bedst muligt. Jeg håber selvfølgelig, at jeg får muligheden. Det vil være en stor ære og en vigtig opgave," skriver Frederik Vad.

Frederik Vad stiller op imod den 35-årige Unnie Oldenburg, som blev valgt ind i Slagelse byråd i 2017 og genvalgt i 2021. Hun tiltrådte som formand for Slagelse Kommunes børne- og ungeudvalg i begyndelsen af 2022.

Socialdemokratiet i Slagelse skal vælge ny folketingskandidat 23. marts.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Frederik Vad Nielsen

Udlændinge- og integrationsordfører, MF (S)
BA i arbejdslivsstudier og journalistik (RUC)

Unnie L. B. Oldenburg

Byrådsmedlem (S), Slagelse Kommune
Kontoruddannet i offentlig administration

0:000:00