Fredag på Folkemødet: Thorning og Haarder giver gode råd til EU-kandidater

OM OS: Fredag byder blandt andet på gode EU-råd fra Helle Thorning-Schmidt og Bertel Haarder (V) og en debat om shitstorme på sociale medier, når Altinget og vores samarbejdspartnere byder indenfor på Grønbechs Hotel i Allinge på Folkemødet.

Haveteatret, Grønbechs Hotel, Allinge.<br>
Haveteatret, Grønbechs Hotel, Allinge.
Foto: Grønbechs Hotel
Redaktionen

Folkemødekalenderen siger fredag, og du skal igen på arrangementsjagt i Allinge.

Vi har på Altinget – i selskab med vores samarbejdspartnere – forsøgt at gøre din jagt en smule lettere. 

På Grønbechs Hotel i hjertet af Allinge har vi nemlig samlet en stribe fredags-arrangementer, vi tror, du vil synes om. 

Thorning og Haarder taler om Europa
Det kommende valg til Europa-Parlamentet står for døren, og det bliver kickstartet med en serie kvikke debatter, når partiernes topkandidater giver deres bud på, hvad de vil med Europa. Mød blandt andre Morten Helveg Petersen (R) og Jeppe Kofod (S), der skal diskutere et Europa mellem Trump og Putin.

Derudover kommer de to tidligere MEP'er Helle Thorning-Schmidt og Bertel Haarder (V) og giver kandidaterne gode råd til, hvordan man som nyt medlem af Parlamentet får sin politik igennem. 

Helle Thorning-Schmidt og Bertel Haarder gæster Grønbechs Hotel fredag på Folkemødet. Foto: Mathias Løvgreen/Ritzau Scanpix

Kickstarten af EP-valget varer fra kl. 14.00-16.00 i Haveteatret på Grønbechs Hotel og er arrangeret af Europa-Parlamentet. Altingets Europa-analytiker, Thomas Lauritzen, modererer debatterne.

Sociale shitstorme
Fra EP-valg til shitstorme på socialer medier.

Under overskriften 'Monster eller magi?' vil social media-ekspert Astrid Haug sammen med Konservatives Mette Abildgaard diskutere de største love- og shitstorms på sociale medier. De vil tale om, hvorvidt stormene egentlig er til at kontrollere, og hvordan man i så fald lykkes med det.

Infomedia er arrangør af eventet, der foregår på Folkescenen på Grønbechs Hotel kl. 16.30-18.00. 

Forskningsimpact i den offentlige sektor
På sidste stop i vores udvalgte folkemødeprogram skal vi se på forskningsimpact i den offentlige sektor. 

Der findes forskning i den offentlige sektor, som ikke er gjort op i effekttal, og som ikke har politisk bevågenhed, men som alligevel fører til effektiviseringer, forbedringer og besparelser. Hvordan kan den type af forskning – med og uden effekttal – italesættes som noget, der også gør godt på den nationale bundlinje?

Det spørgsmål vil en række debattører forsøge at svare på. Mød blandt andre Jesper Clausson Vibholt, næstformand for Sundhedsinnovation og Erhvervsfremme i Danske Regioner, Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond, samt Mette Reissmann (S) og Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Debatten er arrangeret af Danmarks Frie Forskningsfond og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og afholdes kl. 13.30-14.15 på Folkescenen foran Grønbechs Hotel.

 

Se alle arrangementerne på årets folkemøde her.

Nedenfor kan du se hele det samlede fredagsprogram på Grønbechs Hotel.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Haug

Digital rådgiver, forfatter, bestyrelsesmedlem, Symbion A/S, LTP Group, SKI Group, Unicef, Veras Vintage, Re-Zip, Nørrebro Teater
Cand.mag. i medievidenskab (Aarhus Uni. 2005)

Bertel Haarder

Bestyrelsesformand, Det Kgl. Teater, fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)