Grønland åbner repræsentation i Island

ÅBNING: Grønland åbnede i weekenden repræsentation i Islands hovedstad, Reykjavik. Det er Grønlands fjerde udenlandske repræsentation

Placeholder image
Der var både musik og pindemadder ved indvielsen af Grønlands repræsentation i Island. Foto: Andreas Krog

(REYKJAVIK) Der var stuvende fyldt af diplomater, politikere, erhvervsfolk og almindelige grønlændere, da Grønland lørdag åbnede sin første repræsentation i Island i et stort hvidt hus på en gade i Islands hovedstad – kun et stenkast fra Canada og Indiens ambassader og Færøernes repræsentation.

Grønlands nyudnævnte udenrigsansvarlige, Ane Lone Bagger, og chefen for den nye repræsentation, Jacob Isbosethsen, tog imod gæsterne, der blev trakteret med pindemadder og vin samt grønlandsk sang og musik.

Blandt de besøgende ved receptionen var både den danske og den kinesiske ambassadør l Island samt mange af de grønlændere, færinger og danskere, der alligevel var i byen i anledning af den store arktiske konference Arctic Circle, som havde tiltrukket mere end 2.000 deltagere fra hele verden.

Island åbnede repræsentation i Grønlands hovedstad Nuuk for fem år siden. Repræsentationen i Reykjavik er Grønlands fjerde udenlandske repræsentation. I forvejen har man forposter i København, Bruxelles og Washington.


Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser