Grønlandske MF'er strides: Har Aleqa Hammond arbejdet hårdt nok?

STRID: Med en lav arbejdsindsats har det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond svigtet sit mandat, mener det andet grønlandske MF, Aaja Chemnitz Larsen, der siden 2015 har stillet knap otte gange flere folketingsspørgsmål end Hammond.

Det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) går nu i direkte clinch med det andet grønlandske medlem, Aleqa Hammond (NQ), som Chemnitz Larsen mener har svigtet sine grønlandske vælgere med en for lille arbejdsindsats i Folketinget.

”Vi ønsker for Grønland, at begge grønlandske folketingsmedlemmer kæmper lige hårdt for at give Grønland en stærkere stemme. Dette har ikke været tilfældet i denne valgperiode, hvor Aleqa Hammond gentagne gange har svigtet sit mandat ved vigtige debatter og initiativer for Grønland i Folketinget,” pointerer Aaja Chemnitz Larsen.

Otte gange flere
En optælling, som Altinget har foretaget på Folketingets hjemmeside, viser, at Aaja Chemnitz Larsen siden folketingsvalget i 2015 har stillet knap otte gange flere spørgsmål til ministre, end Aleqa Hammond har gjort. 

Aaja Chemnitz Larsen ser gerne, at Aleqa Hammond fremlægger konkrete beviser for sin arbejdsindsats og hvilke konkrete resultater hun har opnået til gavn for Grønland.

Aleqa Hammond mener, Aaja Chemnitz Larsen gør tingene forkert op.

"Det er simpelthen forkert at bilde vælgerne ind, at arbejdet i Folketinget kun handler om at deltage i så mange møder og debatter som muligt. Folketinget er ikke en arbejdsplads, hvor man stempler ind om morgenen og ud om eftermiddagen. Rigtig meget af arbejdet foregår uden for Christiansborg, uden for normale arbejdstider og via telefonen," siger Aleqa Hammond, der ved siden af sin plads i Folketinget også sidder i Grønlands lovgivende forsamling Inatsisartut.

Aleqa Hammond blev valgt til Folketinget i 2015 for det store parti Siumut. Efter en sag om misbrug af Folketingets kreditkort blev hun løsgænger og sidenhen medlem af det mindre Nunatta Qitornai, som ved Inatsisartut-valget i april sidste år fik under fem procent af stemmerne. Så Hammond skal trække rigtig mange vælgere på tværs af partiskel for at opnå genvalg.

Forrige artikel Regeringen sætter flirt med mere byggeri i skove på pause Regeringen sætter flirt med mere byggeri i skove på pause Næste artikel Her er Stresspanelets 12 anbefalinger Her er Stresspanelets 12 anbefalinger