Om  
Hanne Salomonsen
Morten Hesseldahl

Gyldendals konstituerede direktør fortsætter i rollen

Hanne Salomonsen er ny administrerende direktør for Gyldendal. Hun har været konstitueret direktør i forlaget siden 1. september, hvor Morten Hesseldahl blev opsagt.

Sabine Dybdahl Christoffersen

Gyldendals bestyrelse har valgt Hanne Salomonsen som administrerende direktør for Gyldendal. Det oplyser forlaget i en pressemeddelelse.

"Hanne Salomonsen har, i det lange perspektiv, været den absolutte nøgleperson i udviklingen af Gyldendals meget markante uddannelsesforretning – i det kortere perspektiv har hun, sammen med CFO Peter Normann, ryddet op i en del af Gyldendals aktiviteter," udtaler Poul Erik Tøjner, bestyrelsesformand i Gyldendal.

Hanne Salomonsen kommer fra en stilling som direktør for Gyldendal Uddannelse. Da Gyldendal opsagde samarbejdet med Morten Hesseldahl 1. september, blev hun desuden konstitueret som administrerende direktør. 

Afskedigelsen af Morten Hesseldahl skete efter et skuffende halvårsregnskab, og Gyldendal ønskede derfor en ny profil på posten.

"Første skridt er at få økonomien tilbage på sporet, så vi skaber det nødvendige finansielle råderum til at kunne gribe relevante muligheder, der måtte byde sig," udtaler Hanne Salomonsen, der fortsætter:

"Vi skal derfor i første omgang styrke vores kerneforretning yderligere ved at lægge vores energi og udviklingskræfter der. Vi ønsker en generel fokusering af forlagets aktiviteter, så vi gør det, vi er bedst til: At udgive litteratur og læremidler af høj kvalitet og få det ud at leve på markederne."

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hanne Salomonsen

Administrerende direktør, Gyldendal
cand.mag. i dansk og lingvistik (Københavns Uni. 2001)

Morten Hesseldahl

Fhv. administrerende direktør, Gyldendal, fhv. bestyrelsesformand, Danske Forlag
eMBA (CBS 2009), cand.phil. i filosofi (Købehavns Uni. 1997)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024