Om  
Madeleine Steenberg Williams

Gymnasieelever vælger ny forkvinde

Madeleine Steenberg Williams overtager posten som forkvinde for danske gymnasieelever efter Alma Tynell.

DGS elever demonstrerer her mod corona-nedlukningen i 2020. Denne weekend har de valgt deres forkvinde for det kommende skoleår. 
DGS elever demonstrerer her mod corona-nedlukningen i 2020. Denne weekend har de valgt deres forkvinde for det kommende skoleår. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) har denne weekend valgt deres næste forkvinde på deres ordinære landsmøde. Valget faldt på Madeleine Steenberg Williams, som overtager posten 1. juli 2022.

Det skriver DGS i en pressemeddelelse. 

Det betyder også et farvel til Alma Tynell, der det seneste år har været forkvinde i organisationen, der repræsenterer 80.000 gymnasieelever. 

Psykologhjælp og investering i undervisningen

Madeleine Steenberg Williams er ny forkvinde for sammenslutningen i skoleåret 2022/2023, hvor hun blandt andet vil lægge vægt på bedre hjælp til unge, der mistrives:

"Alt for mange unge føler sig alene og pressede i hverdagen. Vi har derfor brug for en koncentreret indsats for at tackle de unges mistrivsel. Desværre er mange allerede blevet presset for hårdt, og har akut brug for hjælp. Derfor skal vi sikre at muligheden for at få psykologhjælp ikke afhænger af størrelsen på elevers forældres pengepunge," siger Madeleine Steenberg Williams. 

Det bliver formentlig Madeleine Steenberg Williams, der skal sætte gymnasierne på landkortet i næste folketingsvalg, der senest skal udskrives 4. juni 2023. 

"Næste år skal vi sætte uddannelse og unge på dagsorden til folketingsvalget. Vi skal kræve investeringer i gymnasiet, så vi kan få ansat flere gymnasielærer. Det er nemlig essentielt for både læring og trivsel, at der er lærere, der har tid til eleverne," siger Madeleine Steenberg Williams og fortsætter:

"Inden vi når dertil, skal vi arbejde videre med at skabe mere mangfoldige gymnasier og skubbe på for, at den seksualundervisning, Børne- og Undervisningsministeren lovede os i foråret, bliver implementeret på elevernes vilkår."

Madeleine Steenberg Williams tiltræder sammen med organisatorisk næstforkvinde Embla Bangsgaard Nielsen og politisk næstformand Kristoffer Elverkilde. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Madeleine Steenberg Williams

Fhv. forkvinde, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning
studentereksamen (Bagsværd Kostskole og Gymnasium)

0:000:00