Hård kritik af droppede klimamål: Ikke ambitiøst nok

REAKTIONER: Det vækker skuffelse blandt organisationer og politikere, at regeringen sløjfer planerne om et samlet CO2-reduktionsmål for 2030.

Regeringen skal tilbage til tegnebrættet og komme med en ordentlig klimastrategi.

Sådan lyder det fra WWF Verdensnaturfonden, efter regeringen har droppet at sætte et samlet nationalt CO2-reduktionsmål for 2030.

”Helt overordnet er det mærkeligt, man ikke vil have et klimamål, hvis man har den ambition, at vi skal være foregangsland på klimaområdet. Det er uhyggeligt svært at styre samfundet, hvis ikke man har mål at styre det efter,” siger John Nordby, klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden.

Konservative undsiger klimakrav
Meldingen kommer, efter Altinget torsdag beskrev, at Konservative ikke længere kræver, at Danmark skal have et samlet nationalt reduktionsmål for 2030.

Ifølge Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, skyldes det et behov for at indgå kompromisser, når man som regering skal sætte nye fælles mål.

Hun er dog tilfreds med, at regeringen har mål om, at Danmark i 2030 skal have mindst halvdelen af sit energibehov dækket af vedvarende energi. Desuden fastslår hun, at det danske klimamål for 2050 er skærpet i det nye regeringsgrundlag.

”Alt i alt synes jeg, det er et fint resultat,” sagde Mette Abildgaard (K) til Altinget.

2050 er langt ude i fremtiden
Ifølge John Nordbo er det godt med de grønne mål. Han mener dog ikke, at de er ambitiøse nok.

”Jeg tror, vi alle kan være enige om, at 2050 er så langt ude i fremtiden, at det kan man ikke rigtig styre efter. Og i øvrigt er det også sådan, at Paris-aftalens målsætninger formentlig gør, at det danske 2050-mål ikke er ambitiøst nok,” siger John Nordbo og tilføjer:

”Vi skal have målsætninger for Danmarks samlede udledning af klimagasser, og det betyder, at andre klimagasser end CO2 skal med. Og når det gælder energiforsyningen, så er det ikke bare vedvarende energi, men også energieffektivitet, der er interessant.”

På sociale medier har regeringens melding også fået hårde ord med på vejen fra en række politikere og organisationer. En positiv kommentar kommer fra analysechef i CEPOS, Otto Brøns-Petersen, der kalder Konservatives beslutning klog.

Forrige artikel Radikale til Alternativet: Er dét ny politisk kultur? Radikale til Alternativet: Er dét ny politisk kultur? Næste artikel TV: Unge hjemløse skal bo i containere TV: Unge hjemløse skal bo i containere