Til gengæld skriver Arne Hardis og Hans Mortensen – med medlem af priskomiteen, redaktør og vært Niels Krause-Kjærs ord – "den slags historier, som bliver citeret i ministerier, på gangene på Christiansborg, mellem journalister, politikere, andre magthavere og almindelige læsere."

Arne Hardis og Hans Mortensen er begge født i 1958 og har begge færdedes som reportere på Christiansborgs gange siden midten af 1990erne, Hardis først for Socialistisk Weekend, Mortensen en årrække på Ekstra Bladet, inden de fandt sammen – og plads til at udfolde sig – på Weekendavisen.

Ved siden af har de begge udgivet flere bøger, Arne Hardis bl.a. "Forræderens dagbog – en dansk nazist 1941-45" samt "Idealisten – en biografi om Hans Scherfig", mens Hans Mortensen bl.a. har skrevet "De fantastiske fire" om Poul Nyrup Rasmussen, Ritt Bjerregaard, Mogens Lykketoft og Svend Auken, "Tid til forvandling" om fornyelsen af Venstre samt "Det, Svend mener, er" - en interviewbog med Svend Auken.

I sin tale sammenlignede Niels Krause-Kjær de to prismodtagere med The Muppet Shows gnavne gamle mænd, der altid brokker sig og synes, det er det værste, de nogensinde har set. Ikke fordi de er gamle og gnavne, men fordi de har set det meste før og kan sammenligne med noget, de tidligere har set:

"Deres usædvanligt velskrevne artikler er som bouillonterninger, der samler op, giver overblik, indsigt og perspektiv."

Den Berlingske Fonds Journalistpris tildeles en person eller et medie, som har ydet en veldokumenteret, imponerende og fornyende indsats i fagets tjeneste.

Prisen, der er på 100.000 kroner og ledsages af skulpturen »Avislæseren« skabt af kunstneren Astrid Søe, blev uddelt i eftermiddags.