Om  
Jan Dam
Gunner Arpe Nielsen

Hær- og Flyverkommandoen får nye chefer

Gunner Arpe Nielsen og Jan Dam, der begge har en lang militær karriere bag sig, bliver chef for Hærkommandoen og Flyverkommandoen.

Gunner Arpe Nielsen og Jan Dam.
Gunner Arpe Nielsen og Jan Dam.Foto: Line Fjordside / Forsvaret
Max Læbo Wulff

Gunner Arpe Nielsen bliver chef for Hærkommandoen, mens Jan Dam bliver chef for Flyverkommandoen. Begge chefer tiltræder den 15. maj.

Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

Med udnævnelsen får de begge titel af generalmajor.

De to tiltrædende chefer kommer fra henholdsvis Hær- og Flyverkommandoen.

Gunner Arpe Nielsen ser frem til at tiltræde som chef for Hærkommandoen. Han begyndte som premierløjtnant i Forsvaret i 1993 og er i dag chef for Hærens 2. brigade.

”Jeg er glad og stolt - og også lidt ydmyg - over at skulle stå i spidsen for Hæren, og jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at udvikle og styrke Hæren i de kommende år. Selv om jeg kender Hæren, har jeg stadig brug for at lære hele organisationen mere indgående at kende. Derfor glæder jeg mig også til hurtigst muligt at komme rundt til alle garnisonerne og hilse på stabe og enheder”, siger Gunner Arpe Nielsen i pressemeddelelsen.

Det samme gør Jan Dam, der begyndte sin militære karriere i 1988 som løjtnant og i dag er stabschef i Flyverkommandoen.

”Det er med lige dele glæde, stolthed og respekt, at jeg overtager kommandoen over Flyverkommandoen og dermed også et stærkt Flyvevåben. Essensen af Flyvevåbnet er og bliver operationer, og kernen i vore operationer er de mange fagligt dygtige og dedikerede medarbejdere, som brænder for opgaveløsningen, og som samtidigt holder ligeså meget af Flyvevåbnet, som jeg gør og har gjort i mere end 35 år. Jeg er stolt over at få lov til at stå i spidsen for dem. Det glæder jeg mig til.”

Jan Dam afløser Anders Rex med flyvernavnet ERA. Han startede 1. maj i stillingen som chef for udviklings- og planlægningsstaben i Forsvarskommandoen.

Gunnar Arpe Nielsen afløser Michael Lollesgaard, der skal stå i spidsen for Danmarks ledelse af Nato's træningsmission i Irak.

Begge chefer indsættes af forsvarschef Flemming Lentfer ved en parade på Flyvestation Karup mandag den 17. maj 2021.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Dam

Generalmajor, chef for Flyverkommandoen
linieofficersuddannelse (Flyvevåbnets Officersskole 1989)

Gunner Arpe Nielsen

Generalmajor, vicechef, Udviklings- og Planlægningsstaben, Forsvaret
Hærens Officersskole 1993, Operativ Føringsuddannelse, Forsvarsakademiet 2003, Stabskursus, Forsvarsakademiet 2004, Higher Command and Staff Course, Defence Academy of The United Kingdom 2020

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024