Handicapmillioner betaler for julehjælp til trængte børnefamilier

40 ud af de i alt 50 millioner kroner, som regeringen vil uddele som økonomisk julehjælp til udsatte familier, kommer fra puljer tiltænkt forbedringer på handicapområdet. En horribel beslutning, mener EL.

Regeringen og social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil finansiere julehjælpen til udsatte familier ved bl.a. at tage uforbrugte midler fra en pulje, der skulle bruges til at følge op på evalueringen af det specialiserede socialområde.
Regeringen og social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil finansiere julehjælpen til udsatte familier ved bl.a. at tage uforbrugte midler fra en pulje, der skulle bruges til at følge op på evalueringen af det specialiserede socialområde.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Der blev i den seneste regeringsperiode sat millioner af til forbedringer af hjælpeordninger og arbejdet med at indføre en specialeplan på handicapområdet.

Men pengene kommer ikke til at blive brugt til det formål i år alligevel. I stedet skal de bruges på at hjælpe udsatte børnefamilier i juletiden.

Samlet set tages 40,1 ud af de i alt 50 millioner kroner, regeringen vil bruge på julehjælp til økonomisk trængte familier, nemlig fra puljer på handicapområdet.

Det fremgår af et aktstykke fra Folketingets finansudvalg.

Pengene er ifølge Social-, Bolig- og Ældreministeriet blandt andet taget fra puljen til arbejdet med en handicapreform, da de ellers ville gå tabt i år.

”Det er derfor vurderet hensigtsmæssigt, at midlerne i stedet kan bringes i spil til gavn for familier, som måtte have brug for jule- og vinterhjælp,” skriver ministeriet i en mail til Altinget.

Jeg kunne sagtens gå ud og pege på steder, hvor vi kunne bruge 25 millioner kroner ekstra til næste år på det specialiserede socialområde og få sat initiativer i gang.

Peder Hvelplund
Handicapordfører, Enhedslisten

Pengene er hentet fra to puljer. Der tages 15 millioner kroner fra en finanslovspulje, der skulle bruges til at forbedre kommunale handicaphjælperordninger. Og så tages der 25,1 millioner kroner fra den pulje, der i 2022 skulle være brugt til at følge op på den store evaluering af det specialiserede socialområde.

Beslutningen vækker frustration hos Enhedslisten, der kalder beslutningen for horribel.

0:000:00