Om  
Heidi Bank
Jakob Ellemann-Jensen

Heidi Bank overtager Ellemanns mandat i Folketinget

Heidi Bank indtræder i Folketinget for Venstre i stedet for Jakob Ellemann-Jensen, der forlader dansk politik helt. "Dansk politik er blevet for barskt og mister for mange gode politikere – ikke kun i Venstre," siger hun.

Heidi Bank tiltrådte som indenrigsordfører og boligordfører under Jakob Ellemann-Jensens sygemelding tidligere på året. Nu overtager hun hans mandat i Folketinget.
Heidi Bank tiltrådte som indenrigsordfører og boligordfører under Jakob Ellemann-Jensens sygemelding tidligere på året. Nu overtager hun hans mandat i Folketinget.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Vicestatsminister og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V) forlader dansk politik og overdrager sit mandat til sin suppleant, Heidi Bank (V). 

Det bekræfter hun over for Altinget. 

"Jakob ringede til mig i går aftes (søndag 22. oktober, red.) og fortalte, at han trækker sig. Det er en skam, men når formanden ringer og beder en træde til, så gør man det," siger hun. 

Læs også

Heidi Bank var stedfortræder som indenrigsordfører og boligordfører under Jakob Ellemann-Jensens sygemelding tidligere på året.

Inden da havde hun siddet i Folketinget fra 2019 til valget i 2022, hvor hun ikke klarede skærrene. Her fik hun 3710 personlige stemmer.

Hun ved endnu ikke, hvad hendes nye rolle bliver på Christiansborg.

"Jeg var glad for mine ordførerskaber, da jeg trådte til under Jakobs sygemelding. Men det er for tidligt at sige, hvad jeg skal nu. Jeg brænder for bolig og byggeri, men det er op til den nye ledelse, hvad der skal ske," fortæller Heidi Bank.

Hun kalder det for "meget trist" at Jakob Ellemann-Jensen har valgt at trække sig. 

"Dansk politik er blevet for barskt og mister for mange gode politikere – ikke kun i Venstre," siger Heidi Bank. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Heidi Bank

MF (V), valgt MF 2019-22
bank, ejendomsmægler, valuar og studier i teologi

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

0:000:00