Her er Brian Mikkelsens og Lars Sandahl Sørensens magtnetværk: "De ligger i den absolutte top"

Topcheferne i DI og Dansk Erhverv har to af de mest magtfulde netværk i Danmark. Det vurderer CBS-forsker. "De har begge et bredt og magtfuldt netværk, som er udtryk for, at de sidder i nogle af nøgleorganisationerne i det danske samfund," siger han. Altinget har kortlagt erhvervsspidsernes magtnetværk.

Lars Sandahl Sørensen (til venstre) og DI står med nogle udfordringer i forhold til den grønne omstilling. Det har åbnet for, at Brian Mikkelsen (til højre) og Dansk Erhverv - der allerede har kapret Vestas som medlem - kan udfordre Danmarks største erhvervsorganisation. Det vurderer Christoph Houman Ellersgaard, lektor og netværksforsker på CBS.
Lars Sandahl Sørensen (til venstre) og DI står med nogle udfordringer i forhold til den grønne omstilling. Det har åbnet for, at Brian Mikkelsen (til højre) og Dansk Erhverv - der allerede har kapret Vestas som medlem - kan udfordre Danmarks største erhvervsorganisation. Det vurderer Christoph Houman Ellersgaard, lektor og netværksforsker på CBS. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen Katrine Falk Lønstrup

Pensionsformuer. Kulturlivet. Den grønne omstilling. Og digitalisering. 

Det er bare et lille udpluk af de områder, som Lars Sandahl Sørensen og Brian Mikkelsen kan påvirke gennem deres mange poster i nogle af samfundets mest indflydelsesrige institutioner. 

Det viser Altingets kortlægning af de to erhvervsbosser professionelle forbindelser.

Og dommen fra Christoph Houman Ellersgaard, lektor og netværksforsker på CBS, er klar.

"De ligger i den absolutte top, når det kommer til netværk," siger han. 

DI-topchef Lars Sandahl Sørensen og Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, har begge roller i både ATP's repræsentantskab og bestyrelse, Seniorpensionsenheden, ICC Danmark, Olympisk Idrætsforum, Grønt Erhvervsforum og PensionDanmark, hvor Lars Sandahl Sørensen sidder for bordenden som bestyrelsesformand. 

Derudover sidder DI's øverste chef ligeledes på en række poster i blandt andet Interforcekomitéen, Københavns Lufthavne og Tænketanken Europa.

"Det viser, hvor magtfuld ens organisation er. Det understreges især, når man sidder så mange steder, hvor andre store organisationer også sidder. Og det er her, at vi kan se det store overlap i både Lars Sandahl Sørensen og Brian Mikkelsens netværk," siger Christoph Houman Ellersgaard og tilføjer:

"De har begge et bredt og magtfuldt netværk, som er udtryk for, at de sidder i nogle af nøgleorganisationerne i det danske samfund. De er en central del af Danmarks vækstmodel."