Her er den nye chef for PET

NAVNE: Den nye PET-chef bliver Finn Borch Andersen, der siden i sommer har været konstitueret i samme stilling. 

Foto: Ivanna Rahm
Cecilie Gormsen

Dronning Margrethe har onsdag udnævnt Finn Borch Andersen til chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) efter indstilling fra justitsminister Søren Pind. 

Og jobbet som PET-chef kender Finn Borch Andersen allerede godt, da han siden juni har været konstitueret i selvsamme stilling. 

53-årige Finn Borch Andersen er uddannet cand.jur. og har tidligere blandt andet været politidirektør i Nordsjællands Politi, stabschef i Nordsjællands Politi, politimester i Frederikssund og vicestatsadvokat ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet. 

Pind: Den rigtige til jobbet
Det er justitsminister Søren Pind, der har indstillet Finn Borch Andersen til jobbet, og ifølge Pind er den nye PET-chef den helt rigtige til jobbet.

”Finn Borch Andersen har et solidt kendskab til efterretningstjenestens særlige rolle og kommer med årelang erfaring fra politi og anklagemyndighed. Han har desuden været konstitueret i stillingen som PET-chef siden den 1. juni 2015," siger Søren Pind og fortsætter:

"Finn Borch Andersen er efter min opfattelse den rette mand til at stå i spidsen for PET, som er en af Danmarks vigtigste myndigheder.”

Kender jobbet godt
Finn Borch Andersen, der har været konstitueret som PET-chef siden i sommer, glæder sig til at fortsætte arbejdet i PET.

"Vi arbejder sammen for at forebygge, efterforske og imødegå trusler mod Danmark. Det er en opgave, jeg går til med energi og engagement, men også med den nødvendige ydmyghed. Jeg er meget bevidst om arbejdets helt særlige karakter og store betydning for det danske samfund,” siger han.

Finn Borch Andersen tiltræder 1. januar 2016.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Finn Borch Andersen

Chef, PET
cand.jur. (Københavns Uni. 1991)

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00